Biostatistician Biostatisticus QTC Recruitment

Biostatisticus

Een Biostatisticus analyseert data en bepaalt de oorzaken waardoor levende organismen worden aangetast. Samen met een team wordt de Biostatisticus uitgedaagd om de beste designs en methodologieën voor de desbetreffende studies te ontdekken. De grootste uitdaging is om binnen de grenzen van de wettelijke richtlijnen te blijven.

 

Wat doe je als een Biostatisticus?

Een Biostatisticus heeft verschillende verantwoordelijkheden die zowel in teams als individueel uitgevoerd worden. In een team handelt een Biostatisticus als een functionele expert. De Biostatisticus werkt mee aan het opzetten van de protocollen van elk stadium van een klinisch onderzoek. Deze protocollen brengen verschillende taken met zich mee, zoals het ontwerpen en bepalen van de grootte van de steekproef van het onderzoek, het beoordelen van het onderzoek en het opzetten van de methodologieën die gebruikt worden bij het onderzoek. De Biostatisticus werkt ook mee aan het opzetten van verschillende programma’s die de data en de uitkomsten vanuit het onderzoek registreren. Een van de teamactiviteiten is het samenwerken met de klinisch onderzoek associate. Deze samenwerking bestaat uit discussiëren over statistische data en het analyseren van deze data. Vervolgens wordt er aan de hand van deze data een kwaliteitscontrole ontwikkelt voor het klinisch onderzoek. Omdat de dagelijkse activiteiten van een Biostatisticus veel met data te maken hebben, is het cruciaal dat hij of zij goede vaardigheden heeft in database management.

 

De vereisten

De vereisten voor deze functie zijn afhankelijk van de soorten klinische onderzoeken die binnen de organisatie uitgevoerd worden. Deze verschillende soorten onderzoeken vereisen andere vaardigheden en ervaringen. Er zijn daarentegen basis vaardigheden en ervaringen nodig:

  • Meer dan vijf jaar ervaring binnen de geneesmiddelen ontwikkeling
  • Minimaal een Bachelor diploma binnen de wetenschap
  • Vloeiend in de taal Engels
  • Goede wiskundige vaardigheden
  • Bekend en ervaren met moderne database systemen
  • Kennis van programmeren
  • Analytisch vermogen
  • In een teamverband kunnen werken

Er komen regelmatig Biostatisticus posities vrij in de life sciences industrie bij QTC Recruitment. Deze posities behoren tot het exclusieve netwerk van onze opdrachtgevers. Als je geïnteresseerd bent in een deze positie, of een vergelijkbare positie, laat dan je CV bij ons achter door deze te e-mailen naar cv@qtcrecruitment.com of voel je vrij om contact met ons op te nemen via +31 (0)23 754 86 60.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat