Clinical Safety Specialist QTC Recruitment

Clinical Safety Specialist

Een Clinical Safety Specialist overziet clinical trials en zorgt ervoor dat deze veilig verlopen. Bij deze functie werk je samen met meerdere teamleden van het veiligheidsteam, zoals de verantwoordelijke voor data management, clinical operations en regelgeving. Deze samenwerkingen zijn nodig om bijwerkingen te rapporteren.

 

Wat doe je als Clinical Safety Specialist?

De Clinical Safety Specialist is de tussenpersoon voor veiligheid gerelateerde vragen van de verschillende onderzoekteams. De klinische veiligheidsplannen die gebruikt worden voor protocollen worden door de Clinical Safety Specialist geschreven. In samenwerken met onder andere de data management afdeling ontwikkelen Clinical Safety Specialists case report forms en veiligheidsverslagen. Omdat er in klinische veiligheidsdatabases veel gerelateerd is aan data management, is dit een belangrijke vaardigheid om te beheersen. De Clinical Safety Specialist assisteert bij het schrijven van de veiligheidssecties van de klinische protocollen en is vaak aanwezig bij meetings gerelateerd aan veiligheidscontroles. De Clinical Safety Specialist werkt nauw samen met onderzoekslocaties waar hij of zij extra informatie verkrijgt over mogelijke bijwerkingen en de voortgang van de clinical trial. Om de beoordeling en monitoring van klinische veiligheidsgebeurtenissen zo consistent mogelijk te houden, werkt de Clinical Safety Specialist nauw samen met het klinische project team. Tot slot, maken de Clinical Safety Specialists de beslissingen of een bijwerking wel of niet gerapporteerd moet worden.

 

Vereisten

De vereisten voor deze positie zijn afhankelijk van de organisatie en de soorten clinical trials die binnen de organisatie uitgevoerd worden. Deze verschillende soorten onderzoeken vereisen andere vaardigheden en ervaringen. Er zijn daarentegen basis vaardigheden en ervaringen nodig:

  • Minimaal twee jaar ervaring binnen klinische- of veiligheidsposities
  • Goed in teamverband kunnen werken
  • Kennis van GCP (good clinical practices)
  • Communicatief vaardig, zowel schriftelijke als oraal
  • Kennis van medische terminologie
  • Oog voor detail
  • Goede interpersoonlijke vaardigheden

Er komen regelmatig Clinical Safety Specialist posities vrij in de life sciences industrie bij QTC Recruitment. Deze posities behoren tot het exclusieve netwerk van onze opdrachtgevers. Als je geïnteresseerd bent in deze positie, of een vergelijkbare positie, laat dan je CV bij ons achter door deze te e-mailen naar cv@qtcrecruitment.com of voel je vrij om contact met ons op te nemen via +31 (0)23 754 86 60.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat