Over ons • Leer ons kennen

Aron Berhane
Senior Associate | Biotech & Pharma

“Ik wil de mens helpen en zo de wereld een stuk mooier maken”.

Mijn achtergrond ligt voornamelijk bij zakelijke dienstverlening. Ik heb in de periode vóór QTC Recruitment gewerkt bij een ‘high-end hospitality organisatie’ die service verleent in het hoge horeca-segment. Vanaf januari 2017 maak ik deel uit van QTC Recruitment. Eerst vanuit een bijbaan. Hierna heb ik in april 2018 besloten om de stap naar recruitment te maken.

Werken binnen recruitment, en dan specifiek in Life Science, geeft mij het gevoel dat ik waarde toevoeg aan een industrie die voor de mens staat. Ik heb altijd tegen mijzelf gezegd; ‘ik wil de mens helpen en zo de wereld een stuk mooier maken’. Waar en hoe maakt mij niet uit, als ik maar iemand een glimlach bezorg. In combinatie met mijn commerciële achtergrond maakt dat werken binnen recruitment iets is wat ik heel leuk vind.

Verbinden
QTC Recruitment heb ik zien groeien en zie ik ook blijven groeien. Een groeiend bedrijf betekent ook een groei die ik zelf mag maken. Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak. Ik sta achter de visie van het management, waarbij wij een uniek concept aanbieden in de markt. Dit maakt dat ik het mooi vind om de organisatie te helpen en het naar het volgend niveau te brengen. Dit komt uiteindelijk neer op het verbinden van toptalent aan topbedrijven binnen Life Science.

Creating Value in Life Science betekent voor mij dat ik een bijdrage lever aan de gezondheid en welzijn van de mens. Door middel van mijn opgedane kennis en ervaring zorg ik ervoor dat ik de juiste mensen aan de juiste organisaties koppel, zodat zij ervoor kunnen zorgen dat er nieuwe manieren komen om bijvoorbeeld bepaalde aandoeningen aan te pakken.

After Service
Service spreekt mij als kernwaarde het meeste aan omdat service niet begint bij het zoeken naar de juiste kandidaat of eindigt bij het invullen van een positie. Ik ben van mening dat je er altijd alles aan moet doen om het hele proces van contact zo vloeiend mogelijk moet laten verlopen. Zo is het leveren van after-service iets waar je ontzettend mee kunt helpen.

Eén van de eerste dingen die ik dan ook doe zodra een positie ingevuld is, is een afspraak inplannen met de kandidaat om te horen hoe zijn of haar eerste maand verlopen is. Dit doe ik ook na een half jaar. Uit ervaring kan ik zeggen dat dat erg gewaardeerd wordt omdat je hiermee ook interesse toont in dát waarvoor je gewerkt hebt.