Data Manager QTC Recruitment

Data Manager

Een Data Manager beheert grote databases. Het type database hangt af van de soort organisatie en het doel van de database. De functie van Data Managers houdt het ontwerpen, organiseren, implementeren en bewaken van de data management processen in. Data management is een belangrijk onderdeel in de life sciences industrie, QTC Recruitment is dan ook regelmatig op zoek naar ervaren Data Managers.

 

Wat doe je als Data Manager?

Als een Data Manager heb je verschillende verantwoordelijkheden op een dagelijkse basis welke zullen variëren bij verschillende organisaties. Een Data Manager beheert en houdt overzicht over de data management processen met betrekking tot de kwaliteit en de compleetheid van de data. Daarvoor moet een Data Manager bijvoorbeeld protocollen vertalen en/of de database programmeren. De Data Manager is ook verantwoordelijk voor de vormgeving van de data management processen. De uitdaging hierbij is het definiëren van deze data management processen op een manier dat er een balans is tussen de interne en externe activiteiten op een zo efficient mogelijke manier. Bovendien, creëren en beheren Data Managers ook database gerelateerde documenten en templates en zijn zij verantwoordelijk voor het verbeteren van processen met betrekking tot data verzameling en data cleaning. Een Data Manager houdt deadlines in het oog om te verzekeren dat deze gehaald worden met de best mogelijke kwaliteit. Daarnaast is een Data Manager een aanspreekpunt voor het team en helpt hij of zij het team en de partners met praktische implementaties van de database.

 

Vereisten

De nodige vaardigheden zullen verschillen per organisatie. Hieronder zijn de meest basis en gemeenschappelijke vaardigheden en ervaringen genoemd die nodig zijn voor de functie van een data manager:

  • Ervaring met data management, pré als deze ervaring in de relevante sector is
  • Ervaring met programmeren
  • Onafhankelijk en in teamverband kunnen werken
  • Je hebt een passie en liefde voor het werken met en analyseren van data
  • Je kunt plannen en organiseren
  • Uitstekende communicatie vaardigheden in het Engels en Nederlands, in woord en geschrift
  • HBO- of WO-niveau
  • Pré: ervaring met leiding geven
  • Pré: ervaring met de relevante wetgeving

QTC Recruitment is regelmatig op zoek naar ervaren Data Managers. De posities waarvoor wij werken, behoren tot het exclusieve netwerk van QTC Recruitment’s opdrachtgevers. Als je geïnteresseerd bent in deze of een vergelijkbare positie laat dan je CV bij ons achter door deze te e-mailen naar cv@qtcrecruitment.com of voel je vrij om contact met ons op te nemen via +31 (0)23 754 86 60.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat