Engineering, Bouwkunde

Engineering

De discipline engineering is erg breed en kan worden onderverdeeld in verschillende specialisaties. Deze specialisaties leggen ieder een andere nadruk op de relevante technologie, wetenschap en manier van toepassen. Ingenieurs hebben als kenmerk dat zij technisch sterk onderlegd zijn om techniek en/of processen te kunnen veranderen. Goede ingenieurs hebben een pro-actieve denkwijze en denken buiten de bestaande processen, om tot verrassende resultaten te komen. Binnen de engineering worden er over het algemeen vier specialisaties erkend: Chemische technologie, civiele techniek, elektrotechniek en werktuigbouwkunde.

Specialisaties

Chemische technologie combineert fysieke wetenschappen, levenswetenschappen en toegepaste wiskunde en economie. Deze combinatie van kennis wordt gebruikt voor de productie, transformatie, transport en het juiste gebruik van chemicaliën, materialen en energie. Als chemisch ingenieur werk je aan de ontwikkeling van chemicaliën en grondstoffen, zodat het in een bruikbare vorm op de markt gebracht kan worden.

Een civiele ingenieur richt zich op het onderhoud, de ontwikkeling, het ontwerp en de constructie van natuurlijke en zelf gebouwde infrastructuren. Een goed werkende infrastructuur is cruciaal voor een duurzame, veilige en gezonde samenleving. Er zijn veel constructies die als normaal worden gezien, maar alleen beschikbaar zijn voor de samenleving dankzij de civiele techniek. Dit zijn constructies zoals spoor- en autowegen, pijpleidingen, het riool en energiecentrales.

Elektrotechniek is een van de nieuwste branches binnen de engineering. Deze branche heeft de afgelopen decennia een grote groei meegemaakt dankzij de toegenomen populariteit van elektronische apparaten. Als een elektronisch ingenieur test je apparatuur, ontwikkel je nieuwe systemen en los je de problemen gerelateerd aan deze systemen op.

Voor een mechanisch ingenieur is het de taak om van een idee een product te maken. De belangrijkste vaardigheid die een mechanisch ingenieur moet beheersen is het analyseren en ontwerpen van objecten en systemen, terwijl er rekening wordt gehouden met de bewegingen die de objecten kunnen maken. Industrieën zoals de automobiele industrie, de luchtvaartindustrie en biotechnologie spelen een grote rol in de werktuigbouwkunde. QTC Recruitment vult regelmatig posities voor onderhoudsmonteurs in de life sciences industrie. Een onderhoudsmonteur valt onder de werktuigbouwkundige branch, deze functie brengt de verantwoordelijkheid om machines draaiende te houden.

QTC Recruitment en engineering

Om goede ingenieurs te herkennen is het nodig om op dagelijkse basis met hen te spreken. Consultants bij QTC Recruitment zijn verticale markt specialisten, wat inhoud dat iedere consultant zijn eigen specialisatie heeft, zo hebben wij engineering opgedeeld in drie sectoren: biotechnologie, medical devices en food (sciences). Door deze focus zijn wij in staat om net als ingenieurs pro-actief en buiten de bestaande processen om te denken en zeer consultatief op te kunnen treden.

QTC Recruitment plaatst naast onderhoudsmonteurs ook regelmatig andere ingenieursfuncties in de life sciences industrie. Zoals kwaliteitsingenieurs, deze ingenieurs zijn opgeleid om onnodige kosten te ontwijken die samengaan met gebrek aan kwaliteit, verpakkingsingenieurs, die aan de hand van het ontwerpen van verpakkingen waarde toevoegen aan het productontwikkelingsproces van de organisatie. Daarnaast bijvoorbeeld procesingenieurs, deze ingenieur heeft de verantwoordelijkheid om bestaande processen te evalueren en te verbeteren met als doel de tijd en kosten binnen de organisatie te verminderen. Ten slotte plaatst QTC Recruitment systeemingenieurs, deze ingenieurs hebben de verantwoordelijkheid om IT-infrastructuren te onderhouden en verbeteren.

Solliciteer hier

Laat uw sollicitatie achter door te drukken op de onderstaande knop

Solliciteren 

 

Open chat