Pharmacovigilance/Drug Safety, Farmacovigilantie/Medicatiebewaking

Farmacovigilantie/Medicatiebewaking

Het doel van farmacovigilantie/medicatiebewaking is medicijnen op de markt veilig houden en de balans vinden tussen de gunstige effecten van een medicijn en de ongewenste bijwerkingen. Er is een grote hoeveelheid informatie over een medicijn nodig om erachter te komen wat de ervaring van de consument is, of er ongewenste bijwerkingen zijn ervaren en of het medicijn daadwerkelijk veilig is. Met behulp van deze informatie wordt een medicijn geëvalueerd om mogelijke problemen te begrijpen en in de toekomst te voorkomen.

Relevante ontwikkelingen

Goede communicatie met consumenten is de beste manier om mogelijke ongewenste bijwerkingen te ontdekken. Waar in het verleden werd gewacht tot een probleem tevoorschijn kwam, werken organisaties nu met een proactievere aanpak. Er wordt constant contact gehouden met consumenten via sociale media. Het gebruik van sociale media voegt niet alleen wat toe aan de marketingstrategie van een organisatie, maar het zorgt ook voor een snel en persoonlijk contactpunt voor de consumenten en geeft een mogelijkheid om makkelijk een grote hoeveelheid feedback te ontvangen. Deze interactie en verkregen feedback kan ongewenste bijwerkingen verminderen.

Een andere trend die de farmacovigilantie/medicatiebewaking beïnvloedt, is gepersonaliseerde geneeskunde. Gepersonaliseerde geneeskunde houdt rekening met de genen, anatomie en fysiologie van de gebruiker van het medicijn en dat vermindert het risico op ongewenste bijwerkingen. 

QTC Recruitment en farmacovigilantie/medicatiebewaking

Een carrière in farmacovigilantie kent meestal twee routes: de management route, van medicatiebewaking medewerker tot senior medewerker, manager naar directeur. Of een meer technische route zoals die van risicomanagement specialist of farmacovigilantie wetenschapper. Bij QTC Recruitment zijn we gespecialiseerd in het zoeken van junior en meer ervaren kandidaten voor verschillende farmacovigilantie/medicatiebewaking functies in de life sciences industrie bij farmaceutische, medical devices en klinische onderzoek organisaties.

Voorbeelden van posities die regelmatig beschikbaar zijn bij QTC Recruitment zijn functies voor een drug safety manager die een team van klinische veiligheidswerkers samenstelt, beheert en begeleidt en voor een farmacovigilantie medewerker die verantwoordelijk is voor het toezicht houden en melden van ongewenste bijwerkingen van een medicijn. Daarnaast worden er ook regelmatig functies voor gekwalificeerd persoon farmacovigilantie (QPPV) gevuld bij QTC Recruitment. Deze persoon heeft de verantwoordelijkheid om het farmacovigilantie systeem binnen een organisatie goed werkende te houden.

Solliciteer hier

Laat uw sollicitatie achter door te drukken op de onderstaande knop

Solliciteren 

 

Open chat