Over ons • Leer ons kennen

Carsten Helm-Erichsen
Manager | Nordics

“Ik heb een persoonlijk doel om voor de Life Science Industry te werken
en ik doe dit met grote nederigheid”

Ik heb altijd met mensen gewerkt, in Sales en in bedrijfs- en organisatieontwikkeling in verschillende settings in de wervings- en uitzendbranche. In totaal heb ik 10 jaar ervaring in deze branche. De afgelopen 8 jaar als manager met het aansturen van teams in heel Denemarken.

Over het algemeen geloof ik dat ik in recruitment het verschil kan maken voor professionals en bedrijven. Soms op kleine schaal, maar hoe dan ook heeft recruitment een effect op het professionele leven van mensen en de bedrijfsvoering. Dit gegeven is een belangrijk doel voor mij dat ik het meest respecteer. Ik vind het leuk om bedrijven te helpen hun doelen te bereiken met de juiste specialisten, maar ik vind het ook leuk om professionals te matchen met hun (volgende) droombaan.

Met het netwerk dat QTC Recruitment heeft, geloof ik dat ik het verschil kan maken voor klanten en impact kan hebben op hoe zij slagen. Met deze kennis kan ik klanten begeleiden en adviseren in een zeer moeilijke kandidaat-gedreven markt. Anderzijds heb ik kennis in huis om een ‘loopbaan-partner’ voor professionals te zijn.

Waarde creëren
Ik heb een persoonlijk doel om voor de Life Science Industry te werken en ik doe dit met een grote nederigheid. Als niet-wetenschappelijk opgeleide professional is recruiting mijn manier om waarde te creëren. Voor zowel specialisten als klanten, in een zeer belangrijke branche. Dit is iets waar ik vaak aan denk en een zeer sterke reden waarom ik bij QTC Recruitment werk.

Voor mij, als ik men met mij samenwerkt, merk ik dat ‘act as partner’ iets is waarop je kunt vertrouwen en waar ik sterk naar streef. Mijn mening is dat als je je gedraagt als een echte vertrouwde partner, je ook ‘World-class’ bent. Het optreden als partner is van groot belang om verbonden te zijn met zowel professionals als opdrachtgevers.

Integriteit en respect
Zonder een goede connectie met professionals kan ik geen zakendoen en heb ik niets om met klanten samen te werken. Ik vind het erg belangrijk om vertrouwen te winnen van zowel klanten als professionals. Als ik geen integriteit en respect toon aan de specialisten, zullen zij mij niet vertrouwen om hun carrière in mijn handen te leggen. Professionals moeten ‘zich veilig voelen in mijn handen’ en als ze dat voelen, heb ik een veel sterkere basis om hun nieuwe droombaan te vinden.

Aan de andere kant heb ik als recruiter een zeer grote impact op de organisaties van klanten als ik voor hen recruitment. Voor mij is het cruciaal dat ik de impact die ik kan hebben, respecteer. En daar ben ik me van bewust als ik recruitment doe en vooral als ik klanten adviseer. Ik ben nooit bang om een klant uit te dagen als ik de potentiële impact ken. Klanten zijn vaak niet erg ervaren in recruitment en rekenen daarom sterk op mij als een goede partner. Daarom geef ik altijd advies vanuit mijn kennis van zowel opdrachtgevers als professionals.