Over ons • Leer ons kennen

Miriam Peitersen
Principal Consultant | Nordics

“Ik hou van recruitment omdat ik klanten help om de juiste professional te vinden en professionals te helpen bij het vinden van hun volgende carrièrekans”

Ik heb sinds 2014 een master Bedrijfskunde en Psychologie van de Copenhagen Business School. Na mijn studie heb ik een aantal jaar in HR en psychologie gewerkt en in 2017 heb ik de overstap gemaakt naar recruitment. Sindsdien werk ik voornamelijk als externe recruitment consultant.

Sinds mijn studie weet ik dat ik graag verschillende persoonlijkheidstypes begrijp en inzicht krijg in wat mensen gelukkig maakt in hun werk – en recruitment geeft je de kans om dit te verkennen. Ik hou ook van recruitment omdat ik dagelijks met mensen spreek en klanten help bij het vinden van de juiste professional, en professionals voor hun volgende carrièrekans.

Gespecialiseerd
Om meerdere redenen besloot ik bij QTC Recruitment te werken, maar vooral omdat we ons richten op kwaliteit boven kwantiteit, zowel in het gesprek met de professionals als met klanten. Ik vind het ook leuk dat we gespecialiseerd zijn binnen de Life Science-industrie omdat het een vakgebied is dat ik altijd erg interessant heb gevonden. Zowel klanten als professionals zijn zeer getalenteerd en intelligent, dus ik leer altijd iets nieuws. En daar hou van hou.

‘Creating value in Life Science’ betekent voor mij het helpen van enkele van de belangrijkste en meest waardevolle bedrijven ter wereld om op hun best te presteren. Recruitment en het snel vinden van het juiste talent zijn cruciaal voor Life Science-bedrijven. En het vinden van hún meest waardevolle activa is voor mij een enorme hoeveelheid waarde creëren in Life Science.

Luisteren
Kwaliteit vind ik cruciaal bij recruitment en past het beste bij mij als ik er een moet kiezen. Alle kernwaarden zijn belangrijk, maar kwaliteit is voor mij luisteren naar wat zowel de klant als de kandidaat zeggen over wat ze nodig hebben en verwachten, en vervolgens de beste match maken – om aan al hun eisen te voldoen binnen de gestelde termijn.