Visual header image

WALID'S ERVARING

“Meer dan een corporate baan, het gaat om de connectie”

Consultant profile image

NEEM CONTACT OP

Meer weten over mijn verhaal of hoe ik jou kan helpen?

“Meer dan een corporate baan, het gaat om de connectie”

Walid startte in januari 2020 als Associate Recruiter binnen het Food (Sciences) team. Binnen twee jaar groeit hij als Senior Consultant binnen hetzelfde team. Hij vertelt meer over hoe hij bij QTC Recruitment terecht kwam en zijn groeipad binnen de organisatie.

Op zoek naar diversiteit

Na mijn International Business studies ben ik een onderneming gestart, maar ik wilde ook graag commerciële ervaring opdoen binnen een internationale organisatie. Ik werd veel benaderd op LinkedIn door verschillende recruitment organisaties en ben ook bij een aantal langs geweest om kennis te maken. Toen ik bij QTC Recruitment op eerste gesprek kwam, voelde ik me gelijk comfortabel. De mensen die er werkten waren heel betrokken en wenste me succes met m’n gesprek. Daarnaast zag ik diversiteit terug op de werkvloer en daar was ik naar op zoek. Inmiddels had ik ook een aanbod van een andere recruitment organisatie, maar de open sfeer bij QTC Recruitment en mijn interesse in de Food (Sciences) industrie waren voor mij de doorslaggevende factoren om hier aan de slag te gaan.

Connectie met mensen

Het beeld dat ik van recruitment had was enigszins gekleurd door twee vrienden van mij die al werkzaam waren in de recruitment. Een corporate baan waarbij je van negen tot vijf achter je bureau zit. Maar in werkelijkheid is het meer dan dat, het gaat om de connectie die je met mensen legt en het samenbrengen van vraag en aanbod. Daarnaast leer je elke dag wel wat over de industrie waarin je werkzaam bent. Over het algemeen heeft recruitment een negatief imago waarbij er wordt gedacht dat recruiters puur hun eigen gewin gaan. Maar je kunt die connectie niet leggen als je zelf niet authentiek bent. Wanneer je de juiste dingen doet, word je een bedrijf binnen een bedrijf waar je zelf de vrijheid kunt creëren hoe je jouw zaken voor elkaar krijgt.

Internationale uitbreiding

Ik ben trots op al mijn plaatsingen en processen, maar mijn allereerste was ook meteen voor een leuke organisatie. Het was voor een Amerikaanse organisatie (met een vestiging in Nederland) die een organische coating hadden ontwikkeld om over verse groente en fruit te spuiten zodat deze niet in plastic hoefde te worden verpakt. Zo bleef het én langer vers én het gebruik van plastic werd hiermee verminderd. Inmiddels wilde ze uitbreiden naar Spanje en aan mij de taak om hun branche hier uit te breiden. Ik heb drie Field Service Engineers voor ze mogen zoeken, een moeilijk profiel, maar wel met een grote verantwoordelijkheid. Zij waren verantwoordelijk voor het daadwerkelijke aanbrengen van de coating en de trainingen hiervoor. Wanneer ik deze plaatsingen niet had gedaan, had hun uitbreiding in Spanje niet kunnen plaatsvinden.

Snelle doorgroei

Na dat ik als Associate Recruiter binnenkwam, groeide ik na tien maanden door als Consultant. Een jaar later werd ik gepromoveerd tot Senior Consultant. Deze groei is heel natuurlijk gegaan, bij binnenkomst in de organisatie werd ik eerst opgeleid met de basis en daarna kreeg ik geleidelijk meer verantwoordelijkheden. Dit werkte voor mij, samen met een collega ‘fixte’ we alles wel. Dat is ook kenmerkend in recruitment, gewoon je dingen kunnen regelen en niet in paniek raken. Ik koos voor de consultancy kant omdat ik het fijn vind dingen op mijn eigen manier te doen. Hier krijg je ook de vrijheid voor. Mijn ambitie is dat ik alles wat ik leer binnen het vak, ik dit kan meegeven aan nieuwe mensen die bij mij in het team komen. Zo zou ik een eigen team willen leiden of mensen opleiden binnen het team.

Wanneer je zelf twijfelt om bij QTC Recruitment aan de slag te gaan voor je eerste recruitment ervaring, zou ik adviseren om in ieder geval in gesprek te gaan. Twijfels en vragen kun je altijd eerlijk uitspreken. Plus, zo’n eerste gesprek is ook voor jezelf om erachter te komen of dit bij je past. Net zoals we dat bij QTC Recruitment ook willen ontdekken.

Heb je wel al ervaring in recruitment? Dan is QTC Recruitment wel verfrissend betreft cultuur, het is een open cultuur. En ben je goed in je werk en je komt als Senior binnen, dan kun je je business stabiel opzetten waar dan een mooie beloning tegenover staat.