Clinical Research Associate CRA Klinisch Onderzoek Associate QTC Recruitment

Klinisch Onderzoek Associate

Een Klinisch Onderzoek Associate (CRA) heeft een belangrijke rol bij het opzetten, begeleiden en coördineren van een clinical trial. Een CRA monitort alle activiteiten gedurende de hele clinical trial. De CRA werkt daarvoor nauw samen met de onderzoeksteams, personeel op locatie en de Klinisch Project Manager.

 

Wat doe je als Klinisch Onderzoek Associate?

De CRA is verantwoordelijk voor de dagelijkse activiteiten op de locatie van de clinical trial. Deze activiteiten hebben betrekking tot producttraining, het bijhouden en rapporteren van onderzoeksresultaten en het monitoren van de locatie. De CRA helpt met het ontwikkelen van protocollen, het data managementplan, procedures rondom de monitoring van de clinical trial en andere specifieke procedures die belangrijk zijn voor een clinical trial. Prognoses en budgetten voor een clinical trial worden ook door de CRA geleverd. Daarnaast moeten er patiënten die in aanmerking komen voor de clinical trial worden geslecteerd. De CRA regelt het recruitment proces en de strategieën die gebruikt worden om het selectie proces zo random mogelijk te houden. Het is veel voorkomend dat de CRA reist tijdens werktijd. De CRA bezoekt andere locaties en rapporteert zijn of haar bevindingen aan het team. Het is de taak van de CRA om de locaties te voorzien van benodigdheden.

 

Vereisten

De vereisten voor een Klinisch Onderzoek Associate zijn afhankelijk van de organisatie en het soort clinical trials die binnen de organisatie uitgevoerd worden. Deze verschillende soorten onderzoeken vereisen andere vaardigheden en ervaringen. Er zijn daarentegen basis vaardigheden en ervaringen nodig:

  • Minimaal een Bachelor diploma in de life sciences of een andere gerelateerde sector
  • Ervaring met clinical trials of als CRA
  • Vloeiend in de taal Engels
  • Oog voor detail en kwaliteit
  • Kennis van recruitment van klinische patiënten
  • Ervaring met clinical trial protocollen
  • Pré: ervaring met het monitoren van clinical trials

Er komen regelmatig CRA-posities vrij in de life sciences industrie bij QTC Recruitment. Deze posities behoren tot het exclusieve netwerk van onze opdrachtgevers. Als je geïnteresseerd bent in een CRA-positie, of een vergelijkbare positie, voel je dan vrij om contact met ons op te nemen via +31 (0)23 754 86 60.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat