Clinical Project Manager Klinisch Project Manager QTC Recruitment

Klinisch Project Manager

Een Klinisch Project Manager plant en beheert alle onderdelen van een clinical trial. Bij deze functie heb je de verantwoordelijkheid om meerdere clinical trials op te starten, uit te voeren en daar toezicht over te houden. Deze clinical trials kunnen zowel op nationaal als internationaal niveau opereren. Voor de clinical trials starten worden er beslissingen gemaakt over en onderzoek gedaan naar de tijdlijn van de proef, de middelen die gebruikt zullen worden en de protocollen en landelijke reglementen waar rekening mee gehouden moet worden.

 

Waar houdt een Klinisch Project Manager zich mee bezig?

Als Klinisch Project Manager ben je verantwoordelijk voor het aansturen van de Clinical Research Associates en de interne klinische project teams. Klinisch Project Managers zijn verantwoordelijk voor het behalen van de doelen die gesteld zijn binnen het team. Om de gestelde doelen te behalen werkt de Klinisch Project Manager nauw samen met andere afdelingen van de organisatie. Andere taken van een Klinisch Project Manager zijn het opstellen van tijdschema’s voor projecten, project budgetten opstellen en herzien, kosten monitoren en met efficiënte oplossingen komen. De Klinisch Project Manager moet op de hoogte zijn van de laatste onderzoekstrends en deze trends toepassen binnen de organisatie. Resultaten die binnen het team worden behaald, worden in projectrapporten bijgehouden die door de Klinisch Project Manager worden opgezet. Het management en de sponsoren van het onderzoek worden door deze rapporten op de hoogte gehouden van het werk dat voltooid is binnen het team. De Klinisch Project Manager heeft een mentor rol voor de teamleden.

 

Vereisten

De vereisten voor deze functie zijn afhankelijk van de organisatie en het soort klinische onderzoek dat binnen de organisatie wordt uitgevoerd. Deze verschillende soorten onderzoeken vereisen andere vaardigheden en ervaringen. Er zijn daarentegen een aantal basis vaardigheden en ervaringen nodig:

  • Vaardigheden in relatie onderhoud
  • Computervaardigheden
  • Oplossingsgericht denken
  • Kunnen multitasken
  • Oog voor detail
  • Vloeiend in de taal Engels
  • Master of PhD in life sciences, farmacie, medicijnen of een andere gerelateerde sector

Er komen regelmatig Klinisch Project Manager posities vrij in de life sciences industrie bij QTC Recruitment. De posities die vrij komen behoren tot het exclusieve netwerk van onze opdrachtgevers. Als je geïnteresseerd bent in deze positie, of een vergelijkbare positie, laat dan je CV bij ons achter door deze te e-mailen naar cv@qtcrecruitment.com of voel je vrij om contact met ons op te nemen via +31 (0)23 754 86 60.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat