Life sciences

Life Sciences

De life sciences industrie omvat al het wetenschappelijk onderzoek naar mensen, dieren, voedsel, micro-organismen en planten. Het bijzondere aan dit is dat het invloed en betrekking heeft op ons allemaal, als consument of professional. QTC Recruitment focust zich al jaren op life sciences recruitment, deze niche focus heeft geleid tot een groot en sterk netwerk, veel ervaringen en successen en een dominate positie binnen de life sciences industrie in Europa. De grootste focus van QTC Recruitment ligt bij de volgende sectoren van de life sciences industrie: medical devices, biotechnologie en food (sciences). Iedere sector houdt zich bezig met verschillende fasen van onderzoek, productontwikkeling en/of productie. Het doel wat al deze sectoren gemeen hebben, is de kwaliteit van het leven, producten en/of processen verbeteren.

 

Life sciences en de ontwikkelingen

Er is geen andere industrie denkbaar die zo in ontwikkeling is en waar innovaties zo snel gaan als in de life sciences. Deze ontwikkelingen in de life sciences industrie brengen grote maatschappelijke en economische gevolgen met zich mee. Door verzadiging van de markt richten veel organisaties in de life sciences industrie zich op innovatie en diversificatie, wat leidt tot vraag naar meer personeel met betrekking tot onderzoek en ontwikkeling (R&D). Innovaties in de farmaceutische industrie leiden, bijvoorbeeld, tot de productie van nieuwe geneesmiddelen wat leidt tot betere gezondheidszorg, food (sciences) innovaties leiden tot voeding die steeds gevarieerder, gezonder en veiliger is en tot duurzamere productieprocessen. De veranderende wet- en regelgeving in de life sciences industrie veroorzaakt vraag naar personeel met de kennis van kwaliteitsbewaking en regelgeving. Posities geassocieerd met de genoemde disciplines zijn moeilijk te vervullen, doordat ze specifieke kennis en vaardigheden vereisen. QTC Recruitment heeft hiervoor een plaatsingsmodel ontwikkeld die een 100% succesgarantie kent.

 

Wat doet QTC Recruitment?

QTC Recruitment is in het bijzonder zeer betrokken bij deze industrie. Wij matchen kandidaten en opdrachtgevers in Europa om deze gespecialiseerde vacatures in te vullen. Ondanks de sterke focus op de bovengenoemde sectoren, omvat QTC Recruitment’s netwerk ook sectoren als de farmacie, chemische industrie, FMCG en klinische onderzoek organisaties. Onze life sciences recruitment consultants hebben diepgaande kennis over al deze sectoren en hun marktontwikkelingen. Wij begrijpen jouw behoeften en hoe belangrijk het is om specialisten op de juiste te plaatsen te hebben.

Wij werken samen met onder andere biotechnologie, medical devices en farmaceutische organisaties en helpen deze organisaties met onze recruitment kennis en vaardigheden om de gekwalificeerde professionals te vinden die zij nodig hebben. Deze samenwerkingen stellen ons in staat om bij te dragen aan de ontwikkeling van nieuwe behandelmethoden en medicijnen die gebruikt zullen worden voor het verbeteren van mensenlevens. Werken in de life sciences industrie geeft de kans om iedere dag weer een verschil te maken. Iedere professional die wij plaatsen bij een opdrachtgever kan bijdragen aan de volgende stap.

Als life sciences recruitment organisatie vullen wij verschillende junior, senior en management posities. Wat voor openstaande positie jij ook hebt onze consultants zullen jou adviseren over het recruitment proces en de bijkomende aspecten die nodig zijn. Daarbij verzekeren wij jou dat wij een service van wereldklasse leveren.

 

Onze opdrachtgevers zijn actief binnen verschillende disciplines in deze industrie, zoals:

Meer info

Open chat