Header biotech

Biotechnologie Industrie

De biotech industrie is een brede en snel ontwikkelende sector binnen de life sciences industrie. In de biotechnologie worden biologische processen, organismen en/of cellen onderzocht om nieuwe technologieën, producten en instrumenten te ontwikkelen die van belang zijn voor onderzoek, de landbouw, de industrie en voor klinische doeleinden. De krachten en verschillen tussen de ontwikkeling, productie en de uiteindelijke commercialisering van een product zijn immens. Per fase zal dit een andere aanpak vereisen. De eindproducten van de biotechnologie zijn bedoeld om de kwaliteit van het leven, producten en/of processen te verbeteren, het overkoepelende doel van de life sciences industrie. QTC Recruitment weet als geen ander hoe dynamisch dit werkveld kan zijn. In de laatste tien jaar hebben wij ons bij zowel zeer gerenommeerde biotechnologie ondernemingen als kleine start-ups in Europa kunnen bewijzen als recruitment partner. QTC is bijvoorbeeld de voorkeursleverancier van een van de Top Seven Biotech Companies in Europa.

Biotechnologie industrie en de ontwikkelingen

Door robotisering van laboratoria processen en verdere digitalisering wordt het genetisch aanpassen van organismen steeds eenvoudiger en daardoor toegankelijker. Net als in de jaren ’90 is er een heuse biotechnologie golf en dat is maar goed ook. Er zijn wereldwijd al meer dan 350 miljoen patiënten die profiteren van deze biotechnologie ondernemingen, de ontwikkelde medicijnsoorten representeren al meer dan 30% van de totale omzet van medicijnen wereldwijd. Het mooiste van deze ontwikkeling is dat de biotech industrie mensen helpt die eerst niet geholpen konden worden. Of het nu gaat om chronische ziekten, hartaanvallen, beroertes, borstkanker, leukemie, diabetes, hepatitis of andere zeldzame of besmettelijke ziekten.

Als startende organisatie in de biotechnologie heb je een lange weg te gaan en zul je veel samenwerkingspartners met specifieke kennis en kunde nodig hebben. Het binnenhalen van zeer gespecialiseerd personeel zal daar essentieel in zijn. Immers zonder mensen geen oplossing. QTC Recruitment is gespecialiseerd in het bemiddelen bij deze moeilijk in te vullen posities in de biotechnologie.

QTC Recruitment en de biotechnologie

Jord Teeuwen, een van de oprichters van QTC Recruitment, is al tientallen jaren werkzaam en actief als Recruiter. Hij heeft naam gemaakt tijdens de periode dat hij verantwoordelijk was voor het opzetten van een recruitment organisatie in Boston. Voor velen het epicentrum van de biotechnologie. De ervaring en het netwerk wat hij in de Verenigde Staten en Europa heeft opgebouwd is uniek. Klanten werken graag met hem samen door zijn aanpak en manier van werken, welke getypeerd kan worden als doortastend en volhardend. Door deze ervaringen zijn wij in staat om dienstverlening op maat te bieden: wij vinden gespecialiseerde kandidaten voor veeleisende posities in een competitieve arbeidsmarkt.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.   Contact 

 

Open chat