Chemical Industry, Chemische Industrie

Chemische Industrie

Een belangrijke sector in de life sciences industrie is de chemische industrie. In de chemische industrie wordt gewerkt met ruwe materie zoals olie, metaal, water, natuurlijk gas, lucht en mineralen. Deze worden bewerkt tot meer dan 70.000 verschillende producten. Dit betreft een variatie aan producten die wij in ons dagelijks leven gebruiken. De producten uit de chemische industrie kunnen worden ingedeeld in drie categorieën. De eerste categorie zijn consumenten chemicaliën. Deze categorie omvat chemicaliën die direct worden verkocht aan de consument zoals parfum, zeep, wasmiddel en andere toilet artikelen. De tweede categorie zijn basis chemicaliën. Deze chemicaliën worden in grote hoeveelheden geproduceerd en worden gebruikt als tussenproducten voor consument producten. Deze basis chemicaliën worden doorgaans alleen verkocht binnen de chemische industrie. De laatste categorie is speciale chemicaliën. Een breed scala aan chemicaliën valt onder deze categorie zoals verf, inkt en gewas protectie chemicaliën, maar ook papier en textiel. Het doel van de chemische industrie is om nieuwe producten te ontdekken die de kwaliteit van het leven kunnen verbeteren. Dit komt overeen met het algemene doel van de life sciences industrie.

Ontwikkelingen

Om concurrerend te blijven is het voor een organisatie belangrijk om te opereren binnen de veiligheidsnormen. Dit is om een goede reden. Veel producten in de chemische industrie zijn mogelijk gevaarlijk op een bepaald moment tijdens de productie of distributie. De chemicaliën kunnen vloeistoffen, gassen, brandbare stoffen, vaste stoffen, explosieve stoffen, corrosieve stoffen en/of giftige stoffen zijn. Daarom is het belangrijk om in de chemische productie methoden te vinden die het milieu niet schaden. Daarbij is het van belang om bestaande processen voor het maken van chemicaliën te verbeteren om ruwe materialen te sparen en minder gebruik te maken van kapitaal. Het besparen van ruwe materie is nodig omdat olie en natuurlijk gas schaars en duur zijn geworden. De grootste uitdaging in de chemische industrie is om manieren te vinden om onze afhankelijkheid van niet-hernieuwbare hulpbronnen te verminderen.

QTC Recruitment en de chemische industrie

De verkoop van chemicaliën gebeurt in verschillende industrieën. Een van die industrieën is de life sciences industrie. QTC Recruitment betekent iets voor opdrachtgevers in de chemische industrie in Europa door het bieden van ons unieke search proposal om gespecialiseerde kandidaten te vinden voor veeleisende posities.

QTC Recruitment vervult regelmatig posities in de volgende disciplines:

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat