Clinical Research Organisations, Klinische Onderzoek Organisaties

Klinische Onderzoek Organisaties

Klinisch onderzoek is onderzoek over en voor de gezondheidszorg. Klinische onderzoek organisaties (CROs) stellen de effectiviteit en veiligheid van medische instrumenten, diagnostische producten, medicatie en behandelingsmethoden voor de gezondheidszorg vast. Deze kunnen gebruikt worden voor de preventie, diagnose, behandeling en/of het verzachten van symptomen van een ziekte. Het verschil tussen klinisch onderzoek en gezondheidszorg, waar behandelmethoden worden toegepast, is dat klinisch onderzoek materialen en bewijs verzamelt en behandelmethoden ontwikkelt of verbetert. Klinisch onderzoek omvat alle activiteiten in het lab tot de introductie van een behandeling op de consumentenmarkt en verder. Het doel van klinisch onderzoek is om de kwaliteit van het leven, een product of proces te verbeteren door het bestuderen van mensen, bloed, weefsel of andere materialen om de medische kennis uit te breiden. Dit doel komt overeen met het overkoepelende doel in de life sciences industrie.

Een type klinisch onderzoek is een klinische proef. Dit is een experiment ontworpen om lab onderzoeken te vertalen naar een behandelmethode of om nieuwe manieren te vinden om een bestaande behandelmethode te gebruiken. Het doel van een klinische proef is om vast te stellen of een medicijn effectief en veilig is. Klinische proeven zijn deel van een proces wat jaren kan duren.

Ontwikkelingen voor klinische onderzoek organisaties

Farmaceutische- en klinische onderzoek organisaties proberen constant nieuwe innovatie manieren te vinden om klinisch onderzoek en dus klinische proeven te verbeteren. Bijvoorbeeld door de kosten voor klinische proeven te verlagen, de effectiviteit van het vinden van patiënten te doen toenemen en het dichterbij toezicht houden op de processen. Een ontwikkeling die een grote invloed heeft op klinisch onderzoek zijn nieuwe technologieën. Consumenten en patiënten gebruiken hun mobiele apparaten voor het zoeken naar informatie, online shoppen en voor sociale media. Ze gaan steeds meer gezondheidsinformatie delen online. Farmaceutische- en biotechnologie organisaties gebruiken mobiele apparaten om patiënten te informeren over klinische proeven, het maken van afspraken of om herinneringen te versturen. Het ontwikkelen van mobiele applicaties kan de kosten van klinische proeven verlagen en de effectiviteit vergroten.

QTC Recruitment en klinische onderzoek organisaties

QTC Recruitment heeft een uitgebreid netwerk ontwikkeld met klinische onderzoek organisaties. QTC Recruitment biedt deze klinische onderzoek organisaties ons unieke search proposal om gespecialiseerde kandidaten te vinden voor veeleisende posities.

De opdrachtgevers van QTC Recruitment zijn regelmatig op zoek naar kandidaten voor de volgende disciplines van de life sciences industrie:

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat