Fast Moving Consumer Goods (FMCG)

Fast Moving Consumer Goods (FMCG)

Fast Moving Consumer Goods (FMCG) zijn consumenten producten (Consumer Goods) voor relatief lage kosten met een hoge omloopsnelheid (Fast Moving). Het zijn niet-duurzame producten zoals fruit, groenten, kauwgom, brood, cosmetica, frisdranken, toilet artikelen en andere niet-duurzame producten zoals glaswerk, batterijen en huishoudelijke plastic wegwerpproducten vallen er ook onder. Andere kenmerken van FMCG zijn de lage betrokkenheid bij een product (het kost geen of weinig moeite om een product te kiezen) en de snelle consumptie omdat je deze producten iedere dag nodig hebt (veel consumenten vraag) of omdat het product snel vergaat, zoals groenten en fruit. Daartegenover staan duurzame producten voor relatief hogere kosten zoals keukenapparatuur of elektronica die pas na een aantal jaren worden vervangen.

Alle activiteiten gerelateerd aan de productie en de verkoop van consumenten producten behoren tot de FMCG branche. Consumenten zullen blijvend FMCG aanschaffen, wat ervoor zorgt dat er een continue strijd is om het marktaandeel in deze markt. Dit leidt tot veel advertenties voor deze producten bijvoorbeeld advertenties met kortingen. De verpakking van een FMCG is dan ook belangrijk, omdat het product informatie verschaft en aanleiding kan zijn om het te kopen. Daarnaast is online shoppen steeds belangrijker geworden om het huidige marktaandeel te behouden of the vergroten.

Ontwikkelingen in de FMCG

In de sector Fast Moving Consumer Goods is er een hoge druk op efficiëntie. Voor de productie, verkoop en distributie in deze sector zijn product innovaties, logistieke innovaties en marketing technieken van groot belang. Continue ontwikkelingen hierin zullen goede kansen voor de toekomst creëren. Vanwege de doorgaande innovaties in deze branche zijn er verschillende engineering posities nodig zoals verpakking ingenieurs en proces ingenieurs. Daarnaast zijn er logistieke en marketing posities nodig. QTC Recruitment is gespecialiseerd in het invullen van bovenstaande functies, om te weten wat QTC voor jou kan doen, voel je vrij om contact op te nemen.

QTC Recruitment en FMCG

QTC Recruitment heeft een aantal belangrijke opdrachtgevers in de FMCG, welke wij helpen met onze dienstverlening op maat: wij vinden gespecialiseerde kandidaten voor veeleisende functies in de FMCG sector.

Onze opdrachtgevers zijn actief in verschillende disciplines van de life sciences industrie, zoals:

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat