Food

Food (Sciences) Industrie

De food (sciences) industrie staat onder druk, in 2050 zal de wereldpopulatie met twee miljard mensen zijn toegenomen tot meer dan negen miljard mensen in totaal. De uitdaging van de food (sciences) industrie is om twee keer zoveel voeding te produceren met de helft van de resources, want beschikbare grond en natuurlijke bronnen raken uitgeput. Om aan deze toenemende vraag te voldoen, zal de voedselproductie wereldwijd met 60% moeten toenemen. De food (sciences) industrie combineert verschillende disciplines, zoals biologie, biochemie, kwaliteitscontrole en chemische technologie, om voedselprocessen zo goed mogelijk te begrijpen, de aard van voedsel te bestuderen, de oorzaken van achteruitgang vast te stellen en om naar verbetering te zoeken. Voedselwetenschappers hebben het hele voedselproces in handen: van korrel tot consumentenproduct. Met de resultaten uit onderzoeken zijn voedselwetenschappers in staat om voedsel veiliger, voedzamer, gezonder en meer beschikbaar te maken. QTC Recruitment begrijpt hoe belangrijk het is om specialisten op de juiste plaats te hebben en draagt hier aan bij door het bieden van een uniek search proposal. Het overkoepelende doel van de life sciences industrie: de kwaliteit van leven, producten en/of processen verbeteren, zie je terug in de food (sciences) industrie.

Ontwikkelingen

Naast de toenemende wereldpopulatie zijn er andere veel gediscussieerde onderwerpen in de food (sciences) industrie. Clean labels en biologische producten, de functie van voedsel in de relatie met een bepaald dieet en een ziekte en de attitudes van consumenten over het risico van voedsel zijn ontwikkelingen die zorgen voor meer vraag naar specialisten in de food (sciences) industrie. Ook worden er alternatieven voor voeding gezocht, zoals insecten en schimmels, om de voedselproductie uit te breiden. QTC Recruitment werkt samen met verschillende grote en kleine food (sciences) organisaties en helpt door middel van dienstverlening op maat met het invullen van deze veeleisende posities.

QTC Recruitment en de food (sciences) industrie

Hans Dijkstra, een van de oprichters van QTC Recruitment, werkte voordat hij QTC Recruitment oprichtte als account manager in de wijn industrie, hierdoor werd zijn interesse en enthousiasme voor de food (sciences) industrie gewekt. Sinds het begin van zijn carrière in het recruitment vak is hij werkzaam in de food (sciences) industrie. Door deze jaren ervaring heeft QTC Recruitment een groot netwerk in de food (sciences) industrie gevormd. Organisaties uit het netwerk van QTC Recruitment zijn actief in de disciplines, zoals agri, consumentenproducten, voedingsingrediënten en dierenvoeding. De afgelopen jaren heeft QTC Recruitment meerdere posities gevuld voor een aantal van de grootste food en beverage bedrijven in de wereld.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.   Contact 

 

Open chat