Meddev header

Medical Devices Industrie

Door middel van de niche focus in de medical devices industrie in Europa heeft QTC Recruitment een groot netwerk van specialisten en opdrachtgevers en een dominante positie in deze industrie kunnen ontwikkelen. De medische hulpmiddelen industrie is een grote en snelgroeiende industrie waarin veel nieuwe medical devices organisaties worden opgericht. Een medisch hulpmiddel is een instrument, apparaat, machine, materiaal, software of artikel dat gebruikt wordt voor verschillende diagnostische en/of therapeutische doeleinden, zoals diagnose, monitoring, preventie en behandeling van ziekten maar ook voor onderzoek, vervanging of wijziging van anatomie bij mensen en dieren. Medische hulpmiddelen verschillen in manier van gebruik, maar hebben allen het doel om de kwaliteit van het leven, producten en/of processen te verbeteren, het overkoepelende doel in de life sciences industrie.

Ontwikkelingen in de medical devices industrie

De diversiteit en innovatie van de medische hulpmiddelen industrie draagt bij aan de veiligheid, kwaliteit en werkzaamheid van de gezondheidszorg. Er worden constant innovatieve medische technologieën ontwikkeld om de kwaliteit van de zorg te verbeteren. Dit zorgt voor constante vraag naar personeel met kennis van onderzoek en ontwikkeling (R&D). Daarnaast zijn er een aantal actuele uitdagingen voor de medical devices industrie die de vraag naar specialisten doet toenemen: de verouderde maatschappij, de opkomst van e-gezondheidstechnologieën, de groene economie en de nieuwe wet- en regelgeving. Deze nieuwe wet- en regelgeving bevat verbeteringen die in 2020 allemaal moeten zijn doorgevoerd bij alle huidige medische instrumenten. Dit en andere actuele ontwikkelingen zorgen ervoor dat er in deze sector veel vraag is naar specialisten met kennis van kwaliteitsbewaking en regelgeving.

QTC Recruitment en de medical devices industrie

QTC Recruitment heeft een groot netwerk opgebouwd in deze industrie in Europa. Wij bieden dan ook bemiddeling op maat aan verschillende toonaangevende, snel groeiende, innovatieve opdrachtgevers in de medical devices industrie om veeleisende posities in te vullen. Zo vult QTC Recruitment bijvoorbeeld posities voor organisaties die in de Top 10 van de Medical Devices Business staan.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.   Contact 

 

Open chat