Pharmaceutical Industry, Farmaceutische Industrie

Farmaceutische Industrie

De farmaceutische industrie is de sector in de life sciences die zich bezighoudt met de productie en verkoop van geneesmiddelen, zoals pillen, crèmes, poeder en vloeistoffen, vaak op internationaal niveau. Er kan hierbij onderscheid gemaakt worden tussen twee werkvelden in het ene werkveld werken personen met de kennis van scheikunde en chemie die de werkzame stoffen van een geneesmiddel produceren. In het andere werkveld, meer gericht op verkoop, werken personen die ervoor zorgen dat een geneesmiddel de juiste vorm krijg. Ook de verpakking van het eindproduct behoort tot dit werkveld. Hierbij wordt verschil gemaakt tussen merk- en generieke medicijnen en medische hulpmiddelen. Verder wordt er veel werk verricht aan de ontdekking en ontwikkeling van nieuwe geneesmiddelen en het verbeteren van bestaande geneesmiddelen (R&D). Het overkoepelende doel van de life sciences industrie het verbeteren van de kwaliteit van leven, producten en/of processen komt bij de farmaceutische industrie vooral naar voren in de uitdaging om geneesmiddelen te ontwikkelen die momenteel ongeneselijke ziekten kunnen voorkomen of genezen.

De productie van geneesmiddelen is onderhevig aan een aantal zeer strenge wetten en voorschriften die betrekking hebben op de veiligheid, werkzaamheid, octrooien, hygiëne, het testen en de marketing van deze geneesmiddelen. Alle medicijnen moeten daarnaast geregistreerd worden door registratie-autoriteiten. Deze autoriteiten beoordelen door middel van verschillende onderzoeksfasen of het medicijn effectief en veilig is voor de samenleving. Als een geneesmiddel is goedgekeurd en op de markt gebracht mag worden, wordt deze door fabrikanten en/of importeurs geleverd aan groothandels die verantwoordelijk zijn voor de distributie naar apotheken, supermarkten en drogisten.

Ontwikkelingen in de farmaceutische industrie

Een van de trends binnen de farma industrie is dat geneesmiddelen ondernemingen fuseren met elkaar om zich te specialiseren in een bepaalde deelmarkt. Door te fuseren staan de ondernemingen samen sterker in de markt en wordt het mogelijk om de hoge kosten van onderzoek samen te kunnen financieren. Daarnaast krijgt ook de geneesmiddelen industrie te maken met digitalisering. Ongeveer 40% van alle gezondheidszorg consumenten zoekt online naar informatie over gezondheidszorg, symptomen en behandelingen. Daarnaast worden sociale media steeds belangrijker, 23% van de gezondheidszorg consumenten gebruiken sociale media voor informatie over gezondheidsproblemen. Als gevolg hiervan worden documenten, processen en informatie online geïmplementeerd, welke een groei in werkgelegenheid met zich meebrengt.

QTC Recruitment en de farmaceutische industrie

De opdrachtgevers van QTC Recruitment zijn actief in de farmaceutische industrie. Door tientallen jaren ervaring in de life sciences industrie is het QTC Recruitment gelukt om al vele posities in de farmaceutische sector succesvol in te vullen.

Onze opdrachtgevers zijn op zoek naar kandidaten in de volgende disciplines:

 

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat