Medical Affairs Professionals QTC Recruitment

Medical Affairs

Na vele jaren van druk van regelgevers, het publiek en gezondheidsprofessionals is er een duidelijkere scheiding ontstaan tussen medische- en commerciēle functies. Tussen deze twee gebieden is de medical affairs ontstaan. Medical affairs is de afdeling in een medical devices of farmaceutische organisatie die beschikt over wetenschappelijke- en klinische expertise over de producten. De afdeling heeft interactie met artsen en andere medicatie verstrekkers, welke het product van de organisatie onderzoeken, subsidiëren of gebruiken. Medical affairs vormt de brug tussen productontwikkeling en commercialisering. De afdeling biedt medische educatie en communiceert over het gebruik, het proces en de veiligheid van het product. De medical affairs afdeling verzamelt daarnaast informatie over zowel de behoeften van de gebruikers als de marktpotentie. Uiteindelijk leidt deze informatie tot effectievere klinische ontwikkelingsprogramma’s en productlanceringen.

Ontwikkelingen

In het tijdperk van big data heeft een medical affairs afdeling de belangrijke rol om stakeholders te informeren over toekomstige producten en behandelingen. Patiënten gebruiken namelijk online gevonden (generieke) informatie om artsen en andere medicatie verstrekkers specifiekere vragen te stellen. Dit veroorzaakt dat er vraag is naar steeds specifiekere informatie.

Daarnaast beïnvloedt globalisatie medical affairs op een manier dat medical devices- en farmaceutische bedrijven mogelijkheden moeten creëren om medical affairs in alle landen waarin zij actief zijn te ondersteunen. Het hebben van werknemers in de landen waar de producten van een organisatie worden afgezet, stelt een organisatie in staat om beter te integreren en communiceren met de medische specialisten in dat land. Statistieken laten op dit moment zien dat maar 25% van alle globale farmaceutische organisaties lokale medical affairs afdelingen heeft. QTC Recruitment is een internationaal recruitment bureau. Wij vullen medical affairs posities in voor internationale organisaties in heel Europa.

Medical affairs en QTC Recruitment

QTC Recruitment is al meer dan tien jaar actief in dit veld van de life sciences industrie zowel in Europa als de Verenigde Staten. Hierdoor kunnen wij een netwerk van sterke bekwame kandidaten aanbieden aan onze opdrachtgevers en goede baanmogelijkheden aan onze kandidaten. Of jij nou op zoek bent naar een MSL-startersfunctie of een senior leiderschapspositie, wij bieden grote mogelijkheden.

Hieronder zijn een aantal functies genoemd die wij bij QTC Recruitment in de medical affairs regelmatig invullen, zoals een medisch adviseur, een medisch adviseur werkt samen met de regelgeving, marketing en strategische afdeling. Deze afdelingen voorzien van medische expertise met betrekking tot de producten is de hoofdtaak van een medisch adviseur. Medical affairs officers en managers communiceren met medische professionals en voorzien hen van technische en klinische informatie over de producten van de organisatie. Belangrijk voor beide is dat ze op de hoogte blijven van de veranderingen in wet- en regelgeving. Het laatste voorbeeld van een functie is een medisch schrijver. Als medisch schrijver moet je een duidelijk begrip hebben van de medische concepten en ideeën van een organisatie. Een medisch schrijver draagt bij aan het succesvol rapporteren en uitvoeren van een klinische proef en aan de ontwikkeling van de benodigde dossiers.

Solliciteer hier

Laat uw sollicitatie achter door te drukken op de onderstaande knop

Solliciteren 

 

Open chat