Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Mensen een beter leven geven, daar draait het om in de sector die wij van gekwalificeerde krachten voorzien. Het is een doel waarvoor we graag nét dat beetje extra doen.

Goed doen met MVO is niet zomaar een trend of iets bijkomstigs. Het is een ondernemingsstrategie. Een sterke sociale missie vormt ook een positieve drijfveer voor uzelf, onze kandidaten en alle medewerkers.

 

Onze partner: het Rode Kruis

rode-kruissteunen-logo-cmykWij zijn op zoek gegaan naar een waardevolle partner die onze basisprincipes deelt, om zo onze bijdrage aan de samenleving te vergroten. We zijn uitgekomen bij het grootste humanitaire netwerk ter wereld, het Rode Kruis. Missie: het voorkomen en verzachten van menselijk lijden en het beschermen van levens en gezondheid.

Medewerkers van het Rode Kruis zijn niet alleen bij rampen snel ter plaatse. Ze blijven zo lang als nodig voor wederopbouw en herstel. En waar rampen dreigen, helpen ze het ergste te voorkomen. Als lokale vrijwilligers kennen ze hun gemeenschap, het gebied en de gebruiken van binnenuit. Ze zijn onpartijdig. Zo gaat de hulp van het Rode Kruis altijd en onvoorwaardelijk uit naar de meest kwetsbare mensen in nood.

 

Samen met het Rode Kruis hebben we gekozen om het volgende project financieel te ondersteunen.

 

Schoon drinkwater voor de inwoners van Cebu City op de Filipijnen

Gebrek aan schoon drinkwater, hygiëne en sanitaire voorzieningen is een groot probleem in ontwikkelingslanden. Elk uur sterven daar alleen al 66 kinderen aan aandoeningen die hiermee samenhangen.

Een groot deel van de Filipijnen ligt in de ‘tyfoongordel’. Het land kampt ieder jaar weer met zware overstromingen en windschade. Veel mensen hebben geen aansluiting op waterleiding en riolering. Zij zijn dan ook extra vatbaar voor watergerelateerde ziektes als cholera en diarree.

Wij steunen graag een belangrijk project waarmee het Rode Kruis 80.000 mensen in de meest kwetsbare delen van Cebu City kans op een gezonde toekomst wil bieden. Het project omvat onder meer de aanleg van wc’s en de opzet van reinigingssystemen en sanitaire voorzieningen bij twaalf scholen, ziekenhuizen en markten.

Schoon water is een eerste levensbehoefte. Geen mens kan zonder. 

Helpt u met ons mee?

Veel bedrijven hebben een MVO-programma dat losstaat van hun kernactiviteiten. Maar wij zijn anders. Ook met MVO doen wij het liefst waar wij het beste in zijn: gekwalificeerde krachten vinden en plaatsen.

Vandaar dat wij dit project willen helpen financieren op een bijzondere manier. Koopt u bij ons nog dit jaar een recruitment voucher? Het geld maken wij dan over aan het Rode Kruis. Voor de tegenwaarde leveren wij u in 2017 diensten om een bij u openstaande vacature in te vullen.

Zo ondersteunt u het project financieel, terwijl wij ons werk doen door u te voorzien van de juiste kandidaten.

Contact

To find out what QTC Recruitment can do for you, please contact us.

 

Contact us