Nutrition Nutritie QTC Recruitment

Nutritie

Goede voeding is de basis voor een goede gezondheid en essentieel voor groei en ontwikkeling. Slechte voeding kan leiden tot verminderde immuniteit, een verhoogd risico op ziektes en verminderde productiviteit. Voedingsstoffen kunnen worden geclassificeerd als macronutriënten en micronutriënten. Macronutriënten zijn in grote hoeveelheden nodig en leveren energie, terwijl micronutriënten in kleinere hoeveelheden nodig zijn. Water is de belangrijkste voedingsstof: het helpt voedingsresten in lichamen te verwerken. Een menselijk lichaam heeft zeven soorten macronutriënten nodig. Deze zeven voedingsstoffen zijn: water, eiwitten, koolhydraten, vetten, vitaminen, en vezels. Voorbeelden van micronutriënten zijn: mineralen, kalium, koper, natrium, calcium, zink en magnesium. Voedsel dient als een belangrijke voedingsbron die het menselijk lichaam gezond houdt. Bedrijven die werkzaam zijn in de food (sciences) sector in de life sciences industrie produceren producten met het doel mensenlevens te verbeteren.

 

Ontwikkelingen in nutritie

Er zijn veel trends die veranderingen en ontwikkelingen binnen de voedingssector hebben veroorzaakt. Tegenwoordig krijgt goede voeding steeds meer aandacht. Dit komt deels omdat voeding de belangrijkste oorzaak is geweest van vroegtijdig overlijden in 2010. Trends binnen de voeding sector zijn: gezond eten, minimaliseren van voedselverspilling, gezond “snacken”, diëten en plantaardige voeding (veganistisch). Ook is de populariteit van eiwitten de afgelopen jaren toegenomen. Het gebruik van wei-eiwitten blijft ook buiten de sportvoeding groeien. De aantrekkingskracht van eiwitten wordt geassocieerd met gezondheid en welzijn. Een andere ontwikkeling met betrekking tot plantaardige voeding en eiwitten is het ruilen van dierlijke eiwitten voor plantaardige eiwitten. Volgens recent onderzoek kan het gebruik van plantaardige eiwitten in plaats van dierlijke eiwitten leiden tot een kleine verlaging van de cholesterol. Een lager cholesterol zorgt voor preventie van hart- en vaatziekten, gewichtsverlies en een lager risico op hartfalen. QTC Recruitment heeft een groot netwerk van vooruitstrevende bedrijven die deze ontwikkelingen implementeren in hun beleidsplannen. Daarnaast hebben we goede contacten binnen de “Dutch Food Valley”, een organisatie die wetenschappelijke ontwikkelingen binnen de industrie identificeert en beoordeelt. 

 

QTC Recruitment en nutritie

We bieden allerlei junior, senior, en managementfuncties in de voedingssector van de life sciences industrie. Onze ervaren consultants hebben kennis van de kleine verschillen binnen de eisen van de onderzoek en ontwikkeling (R&D) sector. Bovendien kennen ze de verschillen tussen fundamentele en toegepaste onderzoeksmedewerkers. Voorbeelden van functies die onze consultants hebben vervuld zijn een flavorist die proactief nieuwe recepten ontwikkelt in samenwerking met de consument, en wetenschappers die projecten uitvoeren ter ondersteuning van gezondheid en welzijn. Mensen die succesvol werkzaam zijn in voeding hebben bepaalde vaardigheden. Het gaat om werken met ideeën en het zoeken naar feiten. Daarom is het belangrijk om een analytische geest te hebben om zo sterke en zwakke punten in benaderingen van problemen te herkennen.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

1
Hello, how can I help you? I will answer you as soon as possible during working hours.

Press the WhatsApp button again...
Powered by