OVER ONS • LEER ONS KENNEN

Wiebe Teeuwen

Partner & Business Unit Director | Food, Feed & Plant (Sciences)

“Welke betere manier is er om de wereld te beïnvloeden door Life Science bedrijven en professionals voor uit te helpen?”

Voordat ik bij QTC Recruitment werkte, heb ik psychologie gestudeerd. Na mijn studie ben ik begonnen in IT als channel accountmanager. Hier heb ik geleerd hoe je een netwerk moet aanknopen en zaken kan doen. Ook werkte ik als e-learning consulent, dat mij geleerd heeft hoe je gedrag kunt veranderen door middel van ‘gamification’ en informatie.

Ik zou zeggen dat het werken als consultant de rode draad door mijn carrière is. Wat ik altijd leuk vind, is om mensen en bedrijven te helpen nieuwe manieren te vinden om te verbeteren. Maar ook om er zelf plezier aan te beleven. Persoonlijk geloof ik sterk in: ‘doen waar je van houdt en houden van wat je doet’.

Tijdens mijn studie heb ik veel geleerd over hoe mensen zich persoonlijk en professioneel ontwikkelen. Op persoonlijk vlak vind ik het heerlijk om nieuwe dingen te leren; van bier brouwen tot Spaans leren, en van gitaar spelen tot nieuwe gerechten uitproberen. Als professional heb ik het geluk om klanten te hebben gevonden die mij vertrouwen, collega's die om me geven en een omgeving te hebben die mij koestert. Dat is ook wat ik hoop dat wíj kunnen toevoegen aan de bedrijven en kandidaten die wij ‘servicen’.

Alledaagse leven

Ten eerste Jord, mijn broer, startte QTC Recruitment in 2015. Omdat ik altijd al graag in bedrijven werkte die een 'familiegevoel' hadden, was dit een ‘no brainer’. Ten tweede wilde ik het type psycholoog zijn dat impact heeft op het dagelijks leven. Welke betere manier is er om impact te hebben op het dagelijks leven van mensen door hen díe ene kans te helpen vinden die hun carrière een boost geeft en hen helpt een baan te vinden waar zij van houden. Welke betere manier is er om de wereld te beïnvloeden door Life Science bedrijven te helpen om te verbeteren, door de juiste mensen te werven en hen vooruit te helpen? Dát is wat ik zo leuk vind aan mijn werk.

Ik geloof dat wij als recruiter geen waarde creëren, maar dat wij waarde koesteren. We helpen kandidaten en bedrijven door de vragen te stellen die zij zelf soms moeilijk stellen. We koesteren de branche door nieuwe manieren te vinden om kandidaten te ‘target-en’ die innoveren en vooruitgaan. We motiveren start-ups om buiten de conventionele profielen te denken. We betrekken mensen om in hun flow te werken en de wereld te veranderen.

Strive for growth en act as partners

Bij mij passen de kernwaarden we strive for growth and we act as partners het best. Het leukste op aan het recruitment vak vind ik dat een kijkje krijgt in heel veel verschillende keukens. Wij werken dagelijks met bedrijven die het verschil maken in industrieën die cruciaal zijn voor de gezondheid en het welbevinden van mensen. In ons werk moeten wij handelen als partners om te kunnen begrijpen waar een klant heen wil. Welke doelen hebben ze? Waarom is dit voor hun organisatie in deze fase nou belangrijk? Hoe vertalen wij dit naar een persoon? Door naast onze klanten te staan en samen te onderzoeken hoe wij de juiste mensen binnen halen, hebben wij het voorrecht mooie projecten te doen. Bij klanten die ertoe doen, waar mensen werken waar wij lol mee kunnen hebben en waar wij het verschil mogen maken. Inherent aan recruitment is dat wanneer wij ons werk goed doen onze klanten groeien. Ik denk dat ik dat misschien nog het mooiste vind aan het vak. Niet alleen klanten maar ook kandidaten groeien. Wanneer wij goed doen, doet dat iedereen goed. Ofwel als onze kandidaten en klanten groeien groeien wij mee. Hoe bijzonder is het dat je dat kan zeggen!


Consultant profile image