Plantkunde, plant sciences

Plantkunde

Plantkunde, een branche in de biologie die onderzoek verricht naar het plantenleven, is een brede en multidisciplinaire sector met input uit veel andere gebieden van de wetenschap en technologie. Naast wetenschap en technologie wordt er ook aandacht besteed aan kwaliteit, gezondheid en sociaal-economische factoren. Plantkunde focust zich voornamelijk op (duurzame) voedselproductie, de productie van biologische ruwe materie voor bijvoorbeeld de farmaceutische industrie, het ontwerpen van gewassen en op duurzame landbouwontwikkelingen. Belangrijk bij plantkunde is dat bij de ontwikkelingen het milieu gespaard blijft.

Ontwikkelingen in de plantkunde

Plantkundigen moeten reageren op klimaatveranderingen en de groeiende wereld populatie. Bijvoorbeeld door de ontwikkeling van nieuwe en gezondere variaties van planten, door het bestrijden van plantenziektes die oogsten bedreigen en door het ontwikkelen van innovatieve en duurzame teelsystemen. Hierbij worden veel verschillende disciplines betrokken zoals de ecologie, genetica en plant fysiologie. Andere recent veel besproken onderwerpen in de plantkunde zijn moleculaire genetica en epigenetica. Deze genetica zorgen voor de controle en het mechanisme van gen expressie tijdens het differentiëren van weefsels en plantencellen. Dit biedt mogelijkheden om meer verschillende, duurzame en smaakvollere plantensoorten te ontwikkelen.

QTC Recruitment en plantkunde

Een van de oprichters van QTC Recruitment, Hans Dijkstra: “In mijn carrière heb ik al veel plantkundigen geplaatst, daardoor weet ik welke partijen er actief zijn en hoe ik de perfecte match kan maken.” Posities in de plantkunde zijn zeer specifiek, daarom vereist dit ook een zeer specifieke zoektocht. De opdrachtgevers van QTC Recruitment uit de life sciences industrie zijn regelmatig op zoek naar ervaren kandidaten in de sector van plantkunde. Voorbeelden van posities die wij onlangs invulden zijn agronoom en fokker. Een agronoom mediëert tussen de boeren en de onderzoekers van de organisatie. Hij of zij is verantwoordelijk voor alle disciplines van gewas productie. De agronoom informeert boeren over nieuwe onderzoeksbevindingen, technieken en de implementatie hiervan. Een kweker heeft kennis nodig van het ontwerpen van gewassen. Een kweker kan zich focussen op het onderzoek naar het kweker van planten of op het ontwikkelen van verschillende soorten planten. Indien je meer informatie wenst over de vacatures van QTC Recruitment in de plantkunde voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Solliciteer hier

Laat uw sollicitatie achter door te drukken op de onderstaande knop

Solliciteren 

 

Open chat