Program Manager Programmamanager QTC Recruitment

Programma Manager

Een Programma Manager biedt begeleiding aan teams en project managers om de bedrijfscultuur goed te integreren onder de werknemers van de organisatie. Om goede begeleiding te kunnen geven aan deze teams en managers is het van belang om enige ervaring te hebben binnen het ontwikkelen en begeleiden van teams en managers.

Wat doe je als Programma Manager?

Het hoofddoel van een Programma Manager is het begeleiden van teams of projecten, daarom is het van belang dat de Programma Manager zijn of haar prioriteiten goed op een rij heeft. Wanneer de prioriteiten goed op een rij staan, is het makkelijker om een project op tijd af te ronden en binnen het gewenste budget te blijven. De Programma Manager moet tijdens zijn of haar werkmethode ook rekening houden met de regels en de bedrijfscultuur binnen de organisatie. Wanneer de Programma Manager merkt dat de deadlines niet gehaald kunnen worden heeft hij of zij de verantwoordelijkheid om met alternatieve oplossingen te komen om de deadlines alsnog te kunnen halen. Naast het analyseren van deadlines en met nieuwe oplossingen kunnen komen, moet de Programma Manager mogelijke behoeftes bij de klanten kunnen herkennen en implementeren binnen het proces van het team of het project. Over het algemeen moet een Programma Manager rekening houden met verschillende aspecten tijdens de begeleiding van het team of project: de regels binnen het bedrijf, de bedrijfscultuur, deadlines, budgets en de behoeftes van de klanten.

 

Functie-eisen

De vereisten voor een Programma Manager zijn afhankelijk van de soort projecten en teams welke hij of zij zal begeleiden. Daarnaast beïnvloedt het type organisatie ook welke vereisten er nodig zijn voor de baan. Daarentegen zijn er wel enkele algemene vereisten en vaardigheden nodig:

  • Ervaring binnen een management rol
  • Wens om tijdens werktijd te reizen
  • Uitstekende management vaardigheden
  • Goed ontwikkelde verbale en non-verbale communicatieve vaardigheden
  • Uitstekende kennis binnen projectmanagement vaardigheden en -technieken
  • Oplossingsgerichte werkwijze
  • Minimaal een Bachelor diploma

Er komen regelmatig Programma Managers posities vrij in de life sciences industrie bij QTC Recruitment. De posities die vrij komen behoren tot het exclusieve netwerk van onze opdrachtgevers. Als je geïnteresseerd bent in deze positie, of een vergelijkbare positie, voel je vrij om contact met ons op te nemen via +31 (0)23 754 86 60.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

1
Hello, how can I help you? I will answer you as soon as possible during working hours.

Press the WhatsApp button again...
Powered by