Regulatory, regelgeving

Regelgeving

Regelgeving in de life sciences industrie gaat vaak over belangrijke onderwerpen zoals de veiligheid van patiënten. Als nieuwe producten verkrijgbaar zijn, is het verplicht om elektronische records bij te houden om ervoor te zorgen dat er gegevens van integriteit en naleving zijn. Voorbeelden van reglementen zijn controles op markttoetreding, salarissen, prijzen en productiewaardes van bepaalde goederen.

Regulatory affairs (RA) is een functie die is opgekomen nadat de regering met het idee kwam om de volksgezondheid te gaan beschermen. RA beschermt de volksgezondheid door de veiligheid en effectiviteit van veterinaire geneesmiddelen, medische hulpmiddelen, cosmetica en complementaire geneesmiddelen te beheren. Een professional in deze industrie richt zich op wetgeving in alle sectoren waarin een organisatie actief is. RA professionals helpen bedrijven hun farmaceutische product op de markt te brengen met het oog op de betreffende wet- en regelgeving.

Recente ontwikkelingen

Onlangs zijn er veel wijzigingen doorgevoerd in de regelgeving in de life sciences industrie. Vooral de medical devices industrie is onderhevig aan grote veranderingen. Dit soort veranderingen in regelgeving zorgen ervoor dat de vraag naar gespecialiseerd personeel toeneemt.

QTC Recruitment en regelgeving

Door de niche focus van QTC Recruitment in de life sciences industrie hebben wij een zeer gespecialiseerd netwerk. Deze specialisatie stelt ons ook in staat om in te spelen op de meest recente ontwikkelingen in de markt qua regelgeving. Wij weten wat voor personeel er nodig gaat zijn en breiden ons netwerk daarop uit, zodat wij onze opdrachtgevers kunnen voorzien in personeel die voldoen aan de behoeften van de organisatie en kunnen helpen bij het succesvol blijven van de organisatie in de toekomst.

Voorbeelden van RA-posities die wij onlangs hebben ingevuld zijn: RA-managers of officers, zij hebben meerdere verantwoordelijkheden, bijvoorbeeld het adviseren van bedrijven over wet- en regelgeving en ervoor zorgen dat hun bedrijf de wet en voorschriften volgt. Ze coördineren en adviseren de registratie en goedkeuring van bijvoorbeeld pesticiden en cosmetica. Binnen deze positie combineer je jouw wetenschappelijke, zakelijke en juridische kennis om ervoor te zorgen dat producten tijdens het gehele proces (ontwikkeling tot distributie) de juiste wetgeving volgen. Het verschil tussen een manager en officer binnen deze functie is het niveau van autoriteit en de mate van toezicht. Een andere positie is een duurzaamheid manager die richt zich op drie branches: de economie, het milieu en de behoeften van huidige en toekomstige generaties. Duurzaamheid beheer is belangrijk aangezien het een cruciaal onderdeel is van het behoud van de kwaliteit van het leven op onze planeet, het betekent het accepteren van verantwoordelijkheden voor toekomstige generaties.

Solliciteer hier

Laat uw sollicitatie achter door te drukken op de onderstaande knop

Solliciteren 

 

Open chat