Statistical Programmer Statistisch Programmeur QTC Recruitment

Statistisch Programmeur

Een Statistisch Programmeur heeft een hoofdrol in alle programmeer taken gerelateerd aan de analyse van statistieken en het rapporteren van clinical trials. Deze positie vereist een nauwe samenwerking met andere afdelingen binnen de organisatie om de dagelijkse taken te kunnen voltooien.

 

Wat doe je als Statistisch Programmeur?

Statistisch Programmeurs ontwikkelen de codes om de clinical trials te kunnen analyseren en uitslagen te kunnen rapporteren. De codes die ontwikkelt worden, moeten efficient en makkelijk in gebruik zijn. Daarnaast heeft hij of zij de verantwoordelijkheid om de standaard interne SAS programma’s te ontwikkelen en onderhouden. Het programmeren van SAS is een veel voorkomende vaardigheid die nodig is om als Statistisch Programmeur aan de slag te kunnen gaan. Als Statistisch Programmeur werk je samen met de onderzoekers en collega’s die zich bezig houden met statistieken van andere afdelingen. Deze samenwerkingen zijn nodig om makkelijk informatie te kunnen verkrijgen voor de analyse van de statistieken. Voorbeelden van deze samenwerkingen zijn met de Biostatisticus en de Data Manager. Bij deze samenwerkingen worden er onderzoeksrapporten ontwikkeld en resultaten uitgewisseld met elkaar. Deze uitkomsten worden vervolgens gedeeld met belangrijke klanten. Als Statistisch Programmeur is het van belang op de hoogte te blijven van ontwikkelingen in technologische systemen die regelmatig gebruikt worden binnen de industrie.

 

Vereisten

De vereisten voor deze positie zijn afhankelijk van de organisatie en de soorten klinische onderzoeken die binnen de organisatie uitgevoerd worden. Deze verschillende soorten onderzoeken vereisen andere vaardigheden en ervaringen. Er zijn daarentegen basis vaardigheden en ervaringen nodig:

  • Master diploma in statistiek of biostatistiek
  • Vaardig in de programmering van statistische programma’s, zoals SAS
  • Uitstekende organisatorische vaardigheden
  • Goed in teamverband kunnen werken
  • Uitstekende communicatieve vaardigheden
  • Vloeiend in de taal Engels
  • Algemene kennis van regelgeving en medicijn ontwikkelingsprocessen
  • Minimaal drie jaar ervaring binnen de statistiek

Er komen regelmatig Statistiek Programmeur posities vrij in de life sciences industrie bij QTC Recruitment. De posities die vrij komen behoren tot het exclusieve netwerk van onze opdrachtgevers. Als je geïnteresseerd bent in deze positie, of een vergelijkbare positie, voel je vrij om contact met ons op te nemen via +31 (0)23 754 86 60.

Neem contact met ons op

Weten wat QTC Recruitment voor jou kan doen? Neem contact met ons op.

 

Contact 

 

Open chat