Supply chain

Supply Chain

De supply chain discipline is een belangrijk onderdeel van de life sciences industrie. Het is het netwerk tussen bedrijven en leveranciers. Het netwerk bestaat uit alle personen, middelen, technologieën en activiteiten die betrokken zijn bij het creëren en verkopen van een product. Een geoptimaliseerde supply chain resulteert in een snellere productiecyclus en lagere kosten. Een supply chain is onderdeel van het proces om het product van de fabrikant naar de eindgebruiker te krijgen, dit staat bekend als het distributiekanaal. Verschillende doelstellingen kunnen worden bereikt door middel van effectief supply chain management, zoals het besparen van kosten en het minimaliseren van voorraad.

Ontwikkelingen

Supply chain is onderhevig aan modernisering. Steeds meer processen worden digitaal geregeld en er wordt steeds meer gebruikt gemaakt van ERP-systemen voor supply chain management en supply chain planningen. Deze systemen automatiseren en vereenvoudigen het supply chain proces. Daarnaast is e-commerce een opkomende trend. Deze trend veroorzaakt dat veel niet-traditionele producten, die online besteld kunnen worden, traditioneel worden, zoals huishoudapparaten en meubels. Ook zijn er nu online maatgidsen bij schoen- en kledingwinkels en steeds meer bezorg-, retour- en ophaal mogelijkheden. Ten slotte zijn er meer mogelijkheden tot personalisatie door de consument van producten, dit zorgt voor voorraad vermindering, maar ook voor meer verschillende ontwerpen.

QTC Recruitment en supply chain

QTC Recruitment is constant op zoek naar personen met ervaring in deze sector voor de life sciences industrie. Door beperkte beschikbaarheid van supply chain specialisten is het van essentieel belang om de markt en de veranderingen hierin door en door te kennen om de juiste matches te maken. Functies die wij regelmatig vervullen zijn een demand planner, deze functie heeft als doel om middelen en kennis van de organisatie te gebruiken om verkoopvoorspellingen te generen, welke worden gebruikt voor de verkoopplanning. Een andere positie is de logistiek planner, een logistiek planner zorgt ervoor dat de apparatuur en mensen zijn waar ze horen te zijn, binnen het budget en op tijd. De supply chain manager zorgt ervoor dat de supply chain activiteiten actief worden beheerd om op deze manier klantwaarde te maximaliseren. Verder is een magazijn beheerder verantwoordelijk voor het bewaken van opslag, het verzenden van goederen en de efficiëntie hiervan. Magazijnmanagers zijn verantwoordelijk voor een belangrijk onderdeel van het supply chain proces en beheren systemen en processen om ervoor te zorgen dat de productiviteit behouden of verbeterd wordt.

Solliciteer hier

Laat uw sollicitatie achter door te drukken op de onderstaande knop

Solliciteren 

 

Open chat