Tips & Tricks

Tips & tricks

Tip #1

Tips voor een beter Curriculum Vitae

Er zijn verschillende meningen over wat de beste keuzes zijn wat betreft je Curriculum Vitae. Hier zijn enkele algemene tips die je kunnen helpen bij het verbeteren van je CV.

Ten eerste, vraag jezelf af of alles wat er op je CV staat ook daadwerkelijk relevant is voor de baan waar je voor gaat solliciteren. Om ervoor te zorgen dat er alleen relevante informatie op jouw CV komt te staan kun je het beste de vraag: “Waarom?” aan jezelf stellen. Als je deze vraag kunt beantwoorden met een goede reden waarom deze ervaring relevant is voor de baan, is het de juiste informatie voor je CV. Wanneer je deze vraag stelt, zal het ervoor zorgen dat alle informatie op je CV bij de functie past waarop je solliciteert.

(meer…)

Tip #2

Wat trek je aan naar een sollicitatiegesprek?

Tijdens een sollicitatiegesprek is een gepaste outfit erg belangrijk. De outfit die je uiteindelijk kiest, kan de uitkomst van het gesprek maken of breken. Je stijl laat de interviewer zien wat voor persoon je bent en daarom kan je makkelijk beoordeeld worden op basis van wat je draagt. Elk bedrijf heeft een andere bedrijfscultuur, hierdoor zijn er verschillende manieren om je te kleden voor een sollicitatiegesprek.

(meer…)

Tip #3

Dingen die je beter niet kan noemen/zeggen tijdens een interview

Een van de snelste manieren om afgewezen te worden na een interview is door blunders tijdens het interview. Iets wat je bijvoorbeeld beter niet kunt zeggen is dat je elke avond tot laat in de kroeg zit of dat je eigenlijk niet zo geïnteresseerd bent maar het toch een kans wilt geven.

Het is belangrijk om persoonlijkheid in een interview te laten zien, vermijd echter blunders die mogelijk je persoonlijkheid schaden.

(meer…)

Tip #4

Het belang van lichaamstaal tijdens een interview

Het belang van lichaamstaal tijdens een interview wordt vaak onderschat. Maak oog contact, lach, zit rechtop en denk aan de snelheid waarmee je praat.

Tijdens een interview is het belangrijk om het juiste bericht te sturen met je lichaamstaal, het is niet goed als je woorden iets anders zeggen dan je lichaam. Meestal realiseren mensen zich het niet als ze een fout in lichaamstaal maken. Dit kan echter wel leiden tot valse negatieve indrukken. Je kan bijvoorbeeld oneerlijk, nerveus of agressief overkomen.

(meer…)

Tip #5

Tips voor een succesvol sollicitatiegesprek

Er zijn veel aspecten belangrijk bij het succesvol afronden van een sollicitatiegesprek, sommige hiervan zijn makkelijk te vergeten. In deze tips & tricks noemen we de belangrijkste, van thuis voorbereiden tot het interview zelf. Deze tips kunnen ervoor zorgen dat jouw interview goed gaat.

(meer…)

Tip #6

Het opvolgen van een sollicitatiegesprek

Wanneer je het sollicitatiegesprek hebt gehad is er nog een ding wat jij kan doen om er zekerder van te zijn dat jij de baan zal krijgen: Het initiatief nemen om het sollicitatiegesprek op te volgen. Op deze manier kan je de interviewer bedanken voor zijn of haar tijd. Wanneer je het gesprek opvolgt, laat je aan de interviewer zien dat je nog steeds geïnteresseerd en enthousiast bent voor de functie. Maar hoe lang moet je wachten voordat je het gesprek opvolgt?

(meer…)

Tip #7

Tips voor het zoeken naar een baan

Van het zoeken naar vacatures tot het oefenen van interviews of begeleidende brieven schrijven, het vinden van een baan is alles behalve makkelijk. Hier zijn een aantal tips om het zoeken naar een baan zo makkelijk mogelijk te maken.

Het belangrijkste is goed voorbereid zijn. Je weet nooit wanneer de perfecte kans voorbij komt. Wat hierbij helpt is om altijd een geüpdatet CV klaar te hebben. Wanneer je meerdere sjablonen maakt, kun je je CV gewoon kopiëren en plakken, zodat je de inhoud kunt wijzigen en aan de eisen van de opdrachtgever kan voldoen.

(meer…)

Tip #8

De voordelen van sollicitatiegesprekken oefenen

Een sollicitatiegesprek is een van de meest stressvolle gebeurtenissen in het proces van het vinden van een nieuwe baan. Deze stress is minimaal wanneer je je zo goed mogelijk voorbereid op het interview. Maar wat is eigenlijk de beste manier om je voor te bereiden op een interview?

(meer…)

Tip #9

Wanneer is het tijd voor een nieuwe baan? Kijk naar deze signalen

Veel mensen vinden het lastig om een besluit te nemen over het opzeggen van hun huidige baan. Iedereen heeft wel eens een goede of slechte dag maar hoe weet je wanneer je het een tweede kans moet geven of niet?

(meer…)

Tip #10

Interview checklist

Er zijn meerdere dingen waar je rekening mee moet houden voordat je klaar bent om naar je sollicitatiegesprek te gaan. Aan sommige dingen zul je misschien niet eens denken, daarom is de volgende checklist handig om na te lopen om erachter te komen of je goed voorbereid bent voor het gesprek!

(meer…)

Tip #11

Hoe bespreek je jouw zwakke punten tijdens een sollicitatiegesprek?

Het zal hoogstwaarschijnlijk voorkomen dat degene waar jij jouw sollicitatiegesprek mee voert, zal vragen naar jouw zwakke punten of fouten die jij hebt gemaakt tijdens eerdere werkervaring. Veel mensen zijn niet bereid om hun grootste fouten te bekennen tijdens een sollicitatie en vinden het moeilijk om hun zwakke punten te verwoorden op een manier waarop het minder negatief overkomt. Daarom kiezen veel mensen ervoor om zwakke punten te noemen die in werkelijkheid niet heel negatief zijn. Tijdens de sollicitatie zal de interviewer niet onder de indruk zijn als jij niet bewust bent van jouw zwakke punten en fouten die jij in het verleden hebt gemaakt. De volgende tips kunnen jou helpen om mogelijke zwakke punten te bespreken tijdens een sollicitatie gesprek.

(meer…)

Tip #12

Do’s and don’ts tijdens een sollicitatiegesprek

Er zijn veel do’s en don’ts waar rekening mee gehouden moet worden om een sollicitatiegesprek goed te laten verlopen. Do’s die algemeen bekend zijn, zijn een goede lichaamstaal, vragen stellen tijdens het gesprek en opvallen vergeleken met de andere kandidaten. Naast de bekendere do’s en don’ts zijn er ook een aantal andere belangrijke aspecten waar rekening mee gehouden moet worden waar in eerste instantie niet altijd aan gedacht wordt.

(meer…)

Tip #13

Vragen die je kunt verwachten tijdens een sollicitatiegesprek

Ieder sollicitatiegesprek zal andere vragen bevatten. Deze zijn afhankelijk van de functie waar je voor solliciteert en de persoon waar je het sollicitatiegesprek mee zal voeren. De vragen die gesteld worden tijdens de sollicitatie hebben het doel om jouw vaardigheden en persoonlijkheid te leren kennen. Er zijn verschillende typen vragen die de interviewer zou kunnen stellen. Meestal stelt de interviewer van elk type ten minste een vraag tijdens het gesprek.

(meer…)

Tip #14

Hoe word je een goede manager?

De kwaliteit van het management is een van de belangrijkste factoren die het succes van een bedrijf bepaald. Er zijn een aantal aspecten die samenhangen met goed management. Als een goede manager is het belangrijk om meer te luisteren naar de werknemers dan dat je praat, niet het gevoel te hebben dat je overal op moet reageren en om elke werknemer als een individu te zien. Een andere eigenschap is dat je niet bang moet zijn om je handen vies te maken, neem actief deel in het team. Geef niet alleen feedback, maar help ook met het implementeren van de oplossingen.

(meer…)

Tip #15

Het gebruik van buzzwoorden tijdens een sollicitatiegesprek

Volgens experts is het erg gunstig om buzzwoorden te gebruiken tijdens een sollicitatiegesprek, voorbeelden hiervan zijn: Flexibel, plannen, leider, mission statement en dankjewel. Als je vage voorbeelden geeft zoals: “Ik heb meegeholpen aan dat project”, kan dat op een negatieve manier overkomen tijdens het gesprek. Daarom is het belangrijk om buzzwoorden te gebruiken om goede indrukken te geven van jouw competenties en persoonlijkheid.

(meer…)

Open chat