Tip #1

Tips voor een beter Curriculum Vitae

Er zijn verschillende meningen over wat de beste keuzes zijn wat betreft je Curriculum Vitae. Hier zijn enkele algemene tips die je kunnen helpen bij het verbeteren van je CV.

Ten eerste, vraag jezelf af of alles wat er op je CV staat ook daadwerkelijk relevant is voor de baan waar je voor gaat solliciteren. Om ervoor te zorgen dat er alleen relevante informatie op jouw CV komt te staan kun je het beste de vraag: “Waarom?” aan jezelf stellen. Als je deze vraag kunt beantwoorden met een goede reden waarom deze ervaring relevant is voor de baan, is het de juiste informatie voor je CV. Wanneer je deze vraag stelt, zal het ervoor zorgen dat alle informatie op je CV bij de functie past waarop je solliciteert.

Ten tweede ziet het gebruik van kleuren en verschillende lettertypes er mooi uit, maar dit zal verder geen invloed hebben op het eind oordeel. Deze verschillende kleuren en lettertypes maken je CV echter moeilijker te lezen en scannen, wat een extra stap is die sommige managers niet bereid zijn om te nemen. CV’s die niet in Word zijn opgeslagen zijn moeilijker te verwerken in het CRM systeem. Het is dus aan te raden een jouw CV in een Word bestand te maken. Daarnaast moet de bovenste alinea alle relevante contactgegevens bevatten. Het moet duidelijk zijn voor de manager hoe hij of zij jou makkelijk kan contacteren. Een telefoonnummer is vooral belangrijk, omdat dit de meeste gewenste manier van contact is.

Aangezien de CV’s zeer snel worden bekeken voordat er wordt besloten of je relevant bent of niet, is het belangrijk om de meest relevante informatie bovenaan je CV te vermelden. Daarnaast is het handig, aangezien de wereld steeds digitaler wordt, om bepaalde zoekwoorden toe te voegen aan jouw CV. Dit maakt jouw CV makkelijker te vinden in een digitale omgeving.

Kortom, maak je CV makkelijk te lezen en vul al jouw relevante contactgegevens in. Aangezien er niet veel tijd wordt besteed aan het lezen van de CV’s, is het belangrijk om aan de bovenkant van jouw CV de ervaringen toe te voegen die jij het liefst gezien zou willen hebben door de persoon waar jij het gesprek mee gaat voeren.

Contact

To find out what QTC Recruitment can do for you, please contact us.  
Contact us
Open chat