Tip #3

Dingen die je beter niet kan noemen/zeggen tijdens een interview

Een van de snelste manieren om afgewezen te worden na een interview is door blunders tijdens het interview. Iets wat je bijvoorbeeld beter niet kunt zeggen is dat je elke avond tot laat in de kroeg zit of dat je eigenlijk niet zo geïnteresseerd bent maar het toch een kans wilt geven.

Het is belangrijk om persoonlijkheid in een interview te laten zien, vermijd echter blunders die mogelijk je persoonlijkheid schaden.

Een vraag die je beter kan vermijden is: “Wat voor secondair pakket bieden jullie?” Het is belangrijk om te laten zien dat je enthousiast bent over de baan, ongeacht het salaris of de extra voordelen. Deze vraag kan ervoor zorgen dat je overkomt als iemand die alleen geïnteresseerd is in geld in plaats van het werk. Het juiste moment om het salaris te bespreken is wanneer je een aanbod krijgt.

Een andere vraag die je misschien beter kunt vermijden tijdens een eerste gesprek is: “Wat zijn de uren?” Tegenwoordig zijn managers niet op zoek naar iemand met een 9-tot-5-mentaliteit, wanneer je deze vraag stelt, zul je misschien niet in het plaatje passen. Je moet laten zien dat je geïnteresseerd bent in werken voor de organisatie, ongeacht de werktijden.

Deze vraag kun je ook beter vermijden: “Wat voor soort bedrijf is dit?” Deze vraag spreekt eigenlijk voor zichzelf. Het laatste wat je wilt, is dat je laat merken dat je niet goed voorbereid bent voor het interview. Voordat je jouw CV en begeleidende brief schrijft, moet je al weten wat het bedrijf doet en wat jouw taken zullen zijn binnen de functie.

Het einde van het interview is ook belangrijk. Veel bedrijven eindigen hun interview met de vraag: “Heb je nog vragen?” Als je geen vragen stelt kan het overkomen alsof je niet geïnteresseerd bent of dat je bereid bent om onder elke omstandigheid een baan aan te nemen. Bedenk daarom voor of tijdens het interview na over vragen die je kunt stellen.

Contact

To find out what QTC Recruitment can do for you, please contact us.  
Contact us
Open chat