Tip #4

Het belang van lichaamstaal tijdens een interview

Het belang van lichaamstaal tijdens een interview wordt vaak onderschat. Maak oog contact, lach, zit rechtop en denk aan de snelheid waarmee je praat.

Tijdens een interview is het belangrijk om het juiste bericht te sturen met je lichaamstaal, het is niet goed als je woorden iets anders zeggen dan je lichaam. Meestal realiseren mensen zich het niet als ze een fout in lichaamstaal maken. Dit kan echter wel leiden tot valse negatieve indrukken. Je kan bijvoorbeeld oneerlijk, nerveus of agressief overkomen.

Tips voor een goede lichaamstaal

Veel bedrijven waarderen een stevige handdruk wanneer ze je hand schudden, maar druk niet te hard in de hand van de ander. Een losse handdruk wordt beschouwd als niet indrukwekkend, een zweterige handdruk laat vaak zien dat je nerveus bent. Je kunt je handdruk oefenen met vrienden om ervoor te zorgen dat deze perfect is.

Ook kun je op jouw non-verbale communicatie letten. Het is belangrijk om persoonlijke ruimte te respecteren, ga niet dichter dan één meter bij je recruiter of gesprekspartner zitten. Aan de andere kant, ook niet verder dan drie meter. Daarnaast kun je het beste dingen die je uit gewoonte of verveling doet vermijden, bijvoorbeeld aan je haar zitten of in je handen wrijven. Ten slotte, probeer er niet moe maar juist energiek en enthousiast uit te zien. Een tip die hierbij zou kunnen helpen is: Rechtop zitten, als je dit niet doet kun je minder energiek overkomen. Ook kun je het beste ontspannen in je stoel zitten, ontspan je armen en laat ze naast je rusten.

Hopelijk heb je nu een goed idee hoe je de beste indruk geeft tijdens een interview. Vergeet niet dat oefenen hierbij kan helpen, bijvoorbeeld in de spiegel, met vrienden of familie.

Contact

To find out what QTC Recruitment can do for you, please contact us.  
Contact us
Open chat