Lead Test Engineer - Nijmegen

Vacancy information

Publication date:March 09 2021
Employment type: Permanent
Sector: Medical Devices
Function Group: Engineering

Functiegroepen: Engineering / Reliability Engineer

Organization

Voor een innovatieve organisatie actief in de medical devices industrie, zijn wij op zoek naar een Lead Test Engineer. Al meer dan 30 jaar heeft deze organisatie, nabij Nijmegen, de visie en missie om het gebruik van medical devices 100% veilig te maken voor ieder persoon over de wereld. Medische, diagnostische en wetenschappelijke kennis komen samen om een cruciaal scala aan producten te ontwikkelen. Binnen het ontwikkelen van een totaalpakket aan deze producten is de organisatie uniek en internationaal bekend. De organisatie rolt internationaal verder uit, het innovatieteam groeit en het is van belang dat de producten worden doorontwikkeld en geoptimaliseerd, zodat deze groei doorgezet kan worden. Je werkt als meewerkend voorman in een team van vier ervaren test engineers, en rapporteert in deze rol direct aan de R&D Director.

Function

Als Lead Test Engineer vervul je een uitdagende rol in het waarborgen van de betrouwbaarheid en veiligheid van de producten. Je past jouw kennis toe en samen met een team optimaliseer je verschillende testprocedures om de verificatie en validatie van nieuwe en bestaande medische apparatuur soepel te laten verlopen. Binnen deze rol zul je werken als meewerkend voorman, waar het essentieel is dat je sterk bent in het opstellen van testplannen en rapportages volgens hoog complexe richtlijnen en normen. Daarnaast zul je het team sturen en leiden, en participeren in de testen die er gedaan worden. Vervolgens zorg je ervoor dat je de resultaten op de juiste manier analyseert en deze gerapporteerd worden volgens de normen van de medical devices industrie (ISO 14791). De producten zijn innovatief en je zult op een uitdagend niveau te maken krijgen met hardware en software. Om die reden zul je vaak moeten schakelen met meerdere afdelingen en zul je te maken krijgen met geldende richtlijnen en normen.

Requirements

De ideale kandidaat beschikt over:

 • Minimaal een afgeronde HBO-opleiding, preferentie voor een technische richting
 • Minimaal vijf jaar ervaring met validatie- en verificatieprocessen binnen een hoog gereguleerde omgeving
 • Aantoonbare testervaring in hoog complexe omgevingen bijv. aerospace & aviation, automotive, medical technology, of semi-conductor
 • Ervaring met testdesign op basis van requirements en risico’s
 • Bedreven in het uitvoeren van statistische analyses
 • Uitstekende communicatievaardigheden in het Engels en Nederlands
 • Kennis over (medische) apparatuur en de normen en regelgeving die daar verwant aan zijn is een grote pré

Offer

De organisatie kan jou het volgende bieden:

 • Een competitief salaris (€4,000 – €5,500) afhankelijk van jouw ervaring en vaardigheden
 • 27 verlofdagen en 13 ADV dagen
 • Goed geregeld pensioen
 • Metalektro CAO
 • Mogelijkheden om door te groeien

Application

Interesse in deze uitdaging? Of zou je graag meer willen weten over deze functie? Voel je vrij om contact met mij op te nemen.

Gino Boekelaar
Consultant | Medical Devices

+31(0)6-13944082
+31(0)23-7548660
g.boekelaar@qtcrecruitment.com

Solliciteren

Contact

To find out what QTC Recruitment can do for you, please contact us.  
Contact us
Open chat