Sales Handschudden bevestigde verkoop QTC Recruitment Clients Opdrachtgevers

Verkoop

Een van de disciplines waarin QTC Recruitment al jaren een goede recruitment partner is, is verkoop oftewel sales. Door jaren ervaring heeft QTC Recruitment een expertise opgebouwd die ervoor zorgt dat wij de kandidaten met de juiste eigenschappen voor de verkoop discipline weten te vinden. Verkopers verkopen een product en/of service, maar zijn daarnaast ook de personen die de behoeften van de consument waarnemen. Dit maakt verkopers een belangrijk onderdeel van het proces van productinnovatie. Zij vertalen de behoeften van consumenten naar verschillende afdelingen binnen een organisatie of naar andere organisaties. Sales personen zijn altijd gefocust op hoe het beter kan, hiervoor is technische kennis vereist.

Recente ontwikkelingen in de verkoop

De laatste jaren is er een groei in vraag naar technische sales mensen. Voorheen kon iedere verkoper overal verkoopwerk verrichten. Tegenwoordig is de vraag veel specifieker en moet de verkoper een achtergrond hebben die 100% past bij het product of de service. Het hebben van technische- en commerciële eigenschappen maakt verkoop functies moeilijker invulbaar. Daarnaast is er een toename in beschikbare informatie. Sociale media en internet zijn toegankelijker geworden voor de potentiële consument. Dit heeft ervoor gezorgd dat consumenten beter geïnformeerd zijn over de service en/of het product door middel van de gedeelde ervaringen van voorgaande consumenten. Als gevolg van internet en sociale media is het klantcontact tussen een verkoper en koper transparanter geworden.

QTC Recruitment en verkoop

De uitdaging in recruitment voor verkoop posities is om kandidaten te plaatsen die zowel commercieel als technisch zijn. QTC Recruitment beschikt over deze expertise en helpt opdrachtgevers bij het invullen van deze posities. Voorbeelden van regelmatig ingevulde posities in de verschillende sectoren van de life sciences industrie zijn: Account manager, de contactpersoon tussen de klant en organisatie, een business development manager, de persoon met de algemene focus op de financiële groei en de marktpositie van het bedrijf. Daarnaast de functie van een commercieel directeur, deze functie brengt verantwoordelijkheden met zich mee zoals het overzien van verschillende processen zoals marketing, nieuwe mogelijkheden in de markt en productontwikkeling. Ten slotte, een verkoopmanager, verantwoordelijkheden bij deze functie zijn onder anderen het managen en coachen van een verkoopteam.

Solliciteer hier

Laat uw sollicitatie achter door te drukken op de onderstaande knop

Solliciteren 

 

Open chat