Geschreven door Shakila - 1 Minuten leestijd

Meer uren werken lost tekort arbeidsmarkt op

News intro image

Werknemers moeten meer uren gaan werken.

Dat is de manier om de krapte op de arbeidsmarkt op korte termijn op te lossen, zeggen de Nederlandse ondernemersorganisaties VNO-NCW, MKB-Nederland en AWVN.

Arbeidstijdverlenging moet volgens de ondernemers vaker onderwerp van gesprek zijn in bedrijven en bij cao-onderhandelingen. De huidige arbeidstekorten zorgen voor "ernstige problemen", aldus de ondernemersorganisaties in een verklaring. De ondernemers wijzen er onder meer op dat de kwaliteit van de zorg afneemt.

Ook zijn er problemen in het onderwijs en het openbaar vervoer."Het mes snijdt aan twee kanten: als mensen meer gaan werken, lossen we een deel van het tekortprobleem op. En het is goed voor de koopkracht van werknemers, nu het leven in korte tijd aanzienlijk duurder is geworden", klinkt het.

Volgens de ondernemersverenigingen telt Nederland 4,5 miljoen mensen die in deeltijd werken. Daarvan zouden er 500.000 hebben aangegeven direct meer te willen werken als dat ook zou lonen.

Als meer uren werken voor uw medewerkers in uw Life Science organisatie geen optie is, heeft u wellicht nieuwe professionals nodig om uw organisatie te helpen ontwikkelen en haar doelstellingen te behalen. Laat de experts van QTC Recruitment u het zware werk uit handen nemen door u te assisteren bij het vinden van de beste match voor de wensen en eisen van uw organisatie. Kijk hiervoor bij de aangeboden maatwerk Life Science recruitment oplossingen hier.


Ook gepubliceerd op Nu.nl


Want to stay informed about current Life Science and recruitment news on a regular base? Then register here for free.