Geschreven door Shakila - 1 Minuten leestijd

Twee dagen thuiswerken nog steeds de norm

News intro image

Nederlanders mogen van hun werkgevers nog steeds zo'n twee dagen per week thuiswerken. Werknemers kunnen via afspraken zelf bepalen hoe zij dat vormgeven. "Daar worden op de werkvloer concrete en goede afspraken over gemaakt", zegt een woordvoerder van werkgeversvereniging AWVN.

"De doorsnee thuiswerker - en dat is de helft van de beroepsbevolking - werkt nog altijd twee dagen vanuit huis. Op dinsdag en donderdag gaan mensen juist graag naar kantoor, dat is ook terug te zien in de filedruk. Veel bedrijven vragen zich wel af hoe ze dit in de toekomst willen regelen. Sommige werknemers willen juist naar kantoor, anderen werken liever vanuit huis."

Uit internationaal onderzoek van LinkedIn blijkt dat werkgevers vaker regels opstellen om flexibel werken aan banden te leggen of overwegen dit te doen. Zo'n 70 procent van de Nederlandse werkgevers zegt thuiswerken te gaan beperken of het aantal hybride functies te willen terugbrengen.

De AWVN laat weten dat het vooral gaat om grote internationale bedrijven die in ons land gevestigd zijn. "Wij zien niet dat hybride functies worden teruggebracht. Werkgevers willen wel dat mensen vaker naar kantoor komen voor overleg en omdat het goed is voor de bedrijfscultuur. Maar het is niet zo dat er een dictaat wordt opgelegd aan werknemers."

Is thuiswerken bij je huidige werkgever geen optie of probeert je werkgever je hybride werkdagen te beperken? Dit kan ertoe leiden dat je elders op zoek gaat naar een mogelijkheid. Er zijn veel vacatures in de Life Science industrie beschikbaar. Bekijk ze hier.


Published on Nu.nl


Wil je regelmatig op de hoogte blijven van actueel Life Science en recruitment nieuws? Schrijf je dan hier gratis in.