Caro Hamacher

Coordinator | Marketing

“Recruitment biedt uitkomst”

Na mijn studie heb ik een aantal jaren als Marketing Coördinator in de modebranche gewerkt en daarna bij een zorgorganisatie in marketing en communicatie. Ik geloof in het opdoen van ervaring in verschillende sectoren. Zo kun je beter inschatten wat bij je past en werk je samen met verschillende mensen met ieder een verschillende kijk op de wereld. Wat betreft werkvaardigheden, denk ik dat je je kennis vaak gemakkelijk kunt vertalen naar een andere sector.

Ik hecht veel waarde aan een bepaald sociaal aspect of doel in mijn werk, hoe klein ook. Recruitment zie ik als dat ene ‘duwtje’ of begeleiding voor een professional om een bepaalde carrièrestap te maken of een sprong in het diepe. Het leven bestaat uit vele hoofdstukken, niet alle hoofdstukken hoeven hetzelfde te zijn. Als het gaat om organisaties, kan het toevoegen van een bepaald talent (of het verliezen ervan) de dynamiek van een heel team beïnvloeden. Recruitment kan hierin een oplossing bieden.

Grote impact

Ik werk bij QTC Recruitment omdat het actief is in de Life Science industrie. De organisaties waarmee QTC Recruitment samenwerkt, hebben vaak een grote impact op het leven van mensen. Denk aan het ontwikkelen van een vaccin of het maken van software om kanker op te sporen. Het zo snel mogelijk in contact komen met de best passende professional kan een enorm verschil maken voor een patiënt of het milieu. Voor specialisten is er zo veel! We hebben de neiging om in onze bubbel te leven door te denken dat onze carrière in één richting kan gaan, zonder te weten hoeveel interessante functies er zijn.

‘Creating value in Life Science’ betekent voor mij iets creëren waar de wereld van profiteert. Hoe klein de bijdrage er ook uitziet. Denk aan organisaties die laboratoriumvlees ontwikkelen door een alternatief te bieden voor het eten van echt vlees. Hiermee draag je bij aan een beter milieu en zijn ook alle mensen die bij het proces betrokken zijn belangrijk. Van de mensen die het concept ontwikkelen tot de mensen die het product verpakken.

Bereid om te investeren

Vanuit onze kernwaarden zou 'we act as partners' het beste bij mij passen, want hoewel recruitment een service is, ‘brengen we echt iets op tafel’. Recruiters van QTC Recruitment, evenals medewerkers, zijn allemaal gedreven. Young professionals met verschillende achtergronden, die willen investeren in langdurige relaties en in het onderzoeken van trends in een bepaalde markt. Dit om de Life Science manager of professional voor wie ze werken een stap voor te zijn.

Consultant profile image