Mark Plessius

Managing Partner

“Rode draad is het verlenen van een dienst op een zo hoog mogelijk niveau. Daar bedoel ik mee dat service en kwaliteit de key pijlers zijn. “

Mijn loopbaan ben ik begonnen in het vastgoed-bemiddeling waar ik voor het eerst in aanraking kwam om partijen bij elkaar te brengen. Dit proces vond ik zo fascinerend dat ik mij in elk stukje van het proces ben gaan verdiepen. En voornamelijk gaan kijken wat de achterliggende gedachte is om dit te gaan verbeteren.

Door ‘een geluk bij een ongeluk’ ben ik door een vriend terrecht gekomen in recruitment. In mijn beleving waren er alleen maar uitzendbureau’s. Vooraf was ik dus vrij sceptisch en dacht: “dat is niks voor mij”. Maar gaande de weg, in het aannameproces, kwam ik er toch achter dat er heel veel raakvlakken zijn met die andere bemiddeling. In principe is mijn werk niet veranderd. Ik verleen nu nog steeds een dienst en speel ik nog steeds een verbindende factor tussen gespecialiseerde bedrijven en mensen in Life Sciences.

Kern

Na bijna 6 jaar gewerkt bij te hebben bij een grote multinational - waarbij ik heel veel heb geleerd – ging ik processen zien waarbij ik dacht: “Dat kan beter”. Ondernemer als ik ben hebben Jord, Hans en ik QTC Recruitment opgericht. De kern is nog steeds het samenbrengen van de bedrijven en kandidaten, maar dan op het allerhoogste service- en kwaliteit level. Deze waardes hebben wij volledig doorgebouwd in elke vezel van onze organisatie.

Het mooie van QTC Recruitment vind ik dat wij processen om de organisatie heen bouwen. Het maakt niet uit welke grote de organisatie heeft. Van multiantional tot start up. Wij zijn super flexibel. Ook met de soorten producten die wij kunnen aanbieden aan de organisaties. Door deze flexibiliteit te combineren met onze uitmuntende service en kwaliteit krijgen wij gemiddeld een 8 van onze klanten. Maar bovenal is het natuurlijk mooi te zien dat organisaties mooie producten op de markt kunnen brengen door middel van de mensen die door óns worden voorgesteld.

Consultatief

Mensen die in Life Sciences actief zijn, hebben vaak ook behoefte aan kennis over de markt om te weten hoe specifiek de arbeidsmarkt eruit ziet voor zijn of haar discipline. Doordat wij niche gefocust zijn, weten wij veel van de Life Sciences markt. De consultants die bij QTC Recruitment werken kunnen daarom consultatief met de kandidaat spreken. Hierdoor worden er zeer inhoudelijke gesprekken gevoerd over de volgende stappen van de kandidaat. Door middel van dit concept kunnen wij altijd proactief kijken bij onze klanten of er posities beschikbaar zijn.

Wat ik zelf het mooie vind, is dat vaak een kandidaat bewust kiest voor de Life Science sector, en hier vaak zijn gehele loopbaan actief in is. Wij zien kandidaten na bijvoorbeeld 5 jaar ons weer benaderen voor een nieuwe positie. Daar ben ik trots op!

Consultant profile image