Visual header image

ROMY'S EXPERIENCE

"Vertrouwen is de basis"

Consultant profile image

NEEM CONTACT OP

Meer weten over mijn verhaal of hoe ik jou kan helpen?

“Vertrouwen is de basis”

Romy was al enige tijd werkzaam in recruitment toen ze de overstap maakte naar QTC Recruitment. Ze vertelt meer over waarom ze voor QTC Recruitment koos en welk project veel indruk op haar maakte.

Verder in recruitment 

'Toen ik in 2018 in de backoffice terecht kwam bij een recruitment organisatie, vulde ik al snel gaten op van een recruiter die wegging. Ik leerde ontzettend veel en het persoonlijke contact met mensen en klantcontact maakte dat ik mijn carrière pad verder in recruitment wilde vervolgen. Dus maakte ik de overstap naar een andere recruitment organisatie die werkzaam was in de voedingsmiddelenindustrie. Hier werd ik betrokken bij klant meetings, beurzen en andere events. Doordat de eigenaar enkel nog zelfstandig verder wilde, was het voor mij tijd om verder te kijken. Ik wist wel dat de Life Science me enorm aansprak, dus daar ging ik ook naar op zoek.

Huiselijk en vriendelijk

Tijdens mijn zoektocht heb ik bij meerdere grote Life Science recruitment organisaties gesprekken gevoerd. Hoewel dit fijne gesprekken waren, merkte ik dat ik een sterke voorkeur had voor het type organisatie waar ik naar opzoek was. Mijn laatste werkgever was een kleine organisatie waar echt het familiegevoel heerste. Dit zocht ik dan ook in mijn nieuwe werkgever. Ik verwachtte dit bij QTC Recruitment ook te krijgen. Er werkte al mensen die ik kende en toen ik er op kantoor kwam was iedereen heel aardig en heerste er een huiselijk gevoel. Daar konden de grotere recruitment organisaties niet tegenop.

Business uitbouwen

Voor mijn meest toonaangevende project mocht ik een mix van permanente en interim jobs werken. Een grote farmaceutische organisatie ging zich vestigen in Nederland. Toen heb ik samen met mijn team lead het hele management mogen plaatsen. In totaal hebben we uiteindelijk 12 permanente rollen en 10 interim rollen mogen vullen. Het ging hier echt om een nauwe samenwerking die uiteindelijke doorsijpelde naar de Quality Assurance tot de Supply Chain en IT-afdeling. Je bouwt echt je eigen business uit en die van je opdrachtgever. Dat vind ik het mooiste aan mijn baan, naast het werken met je eigen pool van mensen. Ik spreek ze regelmatig, lunch met ze; echt een community.

Vrijheid

Eenmaal aan de slag bij QTC Recruitment kreeg ik echt de vrijheid om na te denken en te ervaren wat ik leuk vind. Zo ben ik van het werken van permanente jobs naar interim jobs gegaan. De snelheid van het beslissen bij interim-functies lag mij persoonlijk beter. En dat vind ik zo fijn, wanneer ik aangeef van: “dit vind ik niet meer leuk, ik wil graag dit doen”, dan kan dit gewoon binnen de organisatie. Daarnaast, vind ik het opleiden van nieuwe mensen binnen ons team heel leuk. Zoals een van onze kernwaarden: “we strive for growth”, geldt dit niet alleen voor extern maar ook voor mijn eigen team. Hoe mooi is het dat ik daarin word meegenomen.

Wanneer je zelf nadenkt over een overstap naar QTC Recruitment, maar je al je markt hebt opgebouwd in een specifieke markt, kan ik mij voorstellen dat dit de drempel verhoogt. Toch is vertrouwen de basis bij QTC Recruitment waardoor je eerst aan de slag kan met het op orde brengen van je markt. Mijn ervaring zegt dat de business dan vanzelf komt!'

Bent u geïnteresseerd om deel uit te maken van onze groeireis? We zijn voortdurend op zoek naar gedreven professionals die onze visie delen. Word deel van onze volgende fase en ontdek spannende carrièremogelijkheden hier.