OVER ONS • LEER ONS KENNEN

Daniel Donker

Partner | Biotechnology & Pharmaceuticals

“Mijn jarenlange ervaring in de markt helpt mij om goed te kunnen beoordelen hoe een goede kandidaat eruit ziet en welke gedragskenmerken daarbij komen kijken.”

Na mijn actieve voetbal carrière ben ik in 2009 afgestudeerd aan de Johan Cruyff University en ben ik begonnen in een business development rol voor een IT bedrijf. In 2013 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met Life Sciences recruitment, specifiek in de Biotech markt in de Benelux. Na onderdeel te zijn geweest van een succesvolle startup wilde ik graag internationale ervaring opdoen en heb ik in London bij een Biotech recruitment partij de Benelux markt opgezet.

Daarnaast ben ik onderdeel geweest van diverse internationale projecten. Via enkele zeer interessante ervaringen binnen HR, Internal Recruitment en IT Recruitment is de cirkel rond en focus ik mij binnen QTC Recruitment volledig op de Europese Biotech markt.

Echt impact

Het mooie van recruitment en met name Life Sciences recruitment is voor mij om op cruciale posities binnen een organisatie er voor te zorgen dat daar de juiste mensen terecht komen. Het is fantastisch om te zien dat ‘jouw kandidaten’ écht impact hebben en helpen om biotech partijen naar de volgende fase in hun ontwikkeling te brengen. Dat daardoor de medische oplossingen zo snel mogelijk bij de hulpbehoevenden terecht komen en dat daardoor levens worden gered.

Door mijn ervaringen bij verschillende recruitment partijen op het gebied van internal recruitment heb ik nu bewust voor QTC Recruitment gekozen door met name ons servicemodel. Er is een absolute focus op het leveren van kwaliteit in combinatie met goede efficiëntie. Als je als consultant lang in een markt werkt en je hebt een goede niche focus kun je snel van meerwaarde zijn voor je klanten en kandidaten.

Strategische partner

Ik vind dat onze ‘niche’ focus zeer belangrijk is omdat je daardoor goed weet wat er in de markt speelt. Hierdoor snap je in welke situatie de organisaties en kandidaten zitten. En dit zorgt ervoor dat kan je snel schakelen en proactief meedenken. Hierdoor kun je echt een strategische partner zijn voor organisaties met betrekking tot misschien wel één van hun belangrijkste agendapunten: het aannemen van het juiste talent om de organisatie verder te brengen.

Alle kernwaarden van QTC Recruitment spreken mij aan en zijn allemaal belangrijk voor mij. Persoonlijk denk ik dat ik mij kan onderscheiden door ‘op te treden als partner’ in combinatie met een hoog niveau van energie. Mijn jarenlange ervaring in de markt helpt mij om goed in te schatten hoe een geschikte professional eruitziet in de huidige markt en welke gedragskenmerken daarbij komen kijken. Daarnaast helpt die ervaring mij om mijn marktkennis te ontwikkelen. Hierdoor kan ik snel, efficiënt en proactief communiceren met organisaties.

Consultant profile image