Visual header image

DE KLANTERVARING VAN AMARON

“We hoopten op magie en dat kregen we”

Deel dit

NEEM CONTACT OP

Meer weten over deze klantervaring of hoe ik jou kan helpen?

“QTC Recruitment had ons al eerder geholpen aan een Business Developer voor onze uitbreiding naar de Nederlandse markt en aan een nieuwe collega voor de Franstalige markt. Omdat we hier erg positief over waren besloten we voor de Technical Sales Consultant rol ook weer QTC Recruitment in te schakelen.” Frederik Lenaerts, Team Lead Business Development bij Amaron, vertelt meer over de samenwerking.

Specifieke rol

“Toen onze voormalige Technical Sales Consultant de overstap maakte naar een andere markt, wisten we dat het een zware taak zou worden om deze rol weer in te vullen. Het profiel dat we wilden was namelijk zeer specifiek: iemand met kennis van healthcare, brede IT-vaardigheden en een commerciële instelling maar zonder gladde salespraatjes. Ons werkdomein is health interoperabiliteit, de connectie tussen zorgsystemen, dus het was van belang om iemand te vinden met technisch inzicht om de correcte informatie over onze specialistische oplossingen naar de klanten over te brengen.

Kleine visvijver

Gezien onze eerdere positieve ervaringen met QTC Recruitment hadden we hoge verwachtingen voor het invullen van deze rol. Maar de visvijver met professionals is klein, dus hoopten we op magie. De consultant pakte dit professioneel aan. Hij ‘toverde’ meerdere potentiële kandidaten met achtergronden binnen de healthcare IT-markt uit zijn hoed. Zo waren er kandidaten uit de biotechnologie en medical devices industrie maar ook uit de zorg. We konden hier echt een keuze in maken.

Kennis in de markt

Uiteindelijk kozen we een geweldige kandidaat met maar liefst 14 jaar ervaring. Hoewel hij op dat moment niet actief op zoek was naar een commerciële functie, wist de consultant deze professional toch te enthousiasmeren. Doordat QTC Recruitment weet wat er in de markt speelt, konden ze ons goed assisteren bij de onderhandelingen. Zo moesten we bijvoorbeeld het salarispakket bijschaven, gezien de gestegen marktwaarde. De consultant ging hier erg professioneel mee om.

Snelle interactie

De samenwerking met QTC Recruitment was wederom positief, en ik waardeerde vooral de directe en duidelijke communicatielijnen. Als er een hobbel op de weg was, kreeg ik direct een telefoontje en werkten we samen aan een oplossing. Snelle interactie was essentieel om het proces soepel te laten verlopen. Aan ons was het enkel de taak om snel keuzes te maken zodat de consultant weer verder kon.”

Klik hier voor jouw oplossing