“QTC Recruitment heeft in korte tijd professionals gepresenteerd’’

Deel dit

Van ‘old school’ onderzoeksorganisatie naar een commerciële Contract Research Organization (CRO): Jurgen Snelders, Divisiemanager bij NIZO-foodresearch, over deze grote verandering: “Sinds 2016 zijn wij bezig om NIZO te veranderen van een ‘old school’ zuivelonderzoeksinstelling naar een meer commerciële CRO. Deze verandering ging destijds gepaard met de behoefte aan een aanzienlijk extra aantal gespecialiseerde en technische mensen. Doordat het HR-team uit slechts 1,3 FTE bestond, eiste andere projecten de volle aandacht en wij beschikten daarom niet over de capaciteit om specialisten te zoeken en aan te nemen.

Wervingsproces

Uit een eerdere samenwerking kende de HR Manager van NIZO QTC Recruitment. Na het succesvol kunnen plaatsen van een Senior Process Technologist bij NIZO, werd de relatie met QTC Recruitment geïntensifieerd. Om ook dit wervingsproces in goede banen te leiden, werd dit uit handen gegeven aan hen. Zij hebben alle aspecten van het proces, van het screenen van kandidaten tot de eerste en laatste interviews en het ondertekenen van de contracten, voor ons verzorgt.

Negen functies

QTC Recruitment heeft met succes negen functies weten te vervullen. Deze functies liepen uiteen van Senior Process Technologists tot Project Managers Fermentation en Plant Proteins. Vóór de samenwerking kostte het NIZO drie tot vier maanden om één wervingsproces af te ronden. Nu konden we dit binnen één maand!

Sterke samenwerking

Doordat QTC Recruitment in staat was om op zo’n korte termijn kandidaten te leveren, was ons team binnen zes maanden weer op volle sterkte. En naast de R&D-functies is er met de hulp van QTC Recruitment een nieuw commercieel team opgericht met verschillende Business Developers en een Marketeer.

Maximaal effect

Als laatst voegt Jurgen toe“Ik heb het genoegen gehad om samen met QTC Recruitment vacatures in te vullen voor expertfuncties bij NIZO. Het team was in staat om in zeer korte tijd verschillende geschikte professionals voor te stellen. Met hun steun hebben we de juiste professionals gevonden en konden we ons team versterken. De directe en professionele communicatie met QTC Recruitment heeft geholpen om tot een efficiënt proces met maximaal effect te komen.”

Klik hier voor jouw oplossingen