Visual header image

DE KLANTERVARING VAN FUJI

“QTC Recruitment maakte direct een positieve indruk”

Deel dit

NEEM CONTACT OP

Meer weten over deze klantervaring of hoe ik jou kan helpen?

Liz Kamei, directeur Open Innovation & External Partnership bij Fuji Africa B.V. over de samenwerking met QTC Recruitment: “Nadat het management besloot dat Europa het grootste groeipotentieel zou hebben voor de komende jaren, werd er een chocoladefabriek in België overgenomen. Er moest een Algemeen Directeur aangenomen worden om deze integratie in goede banen te leiden en een strategisch plan voor te bereiden. Het extern werven van een leidinggevende functie was nieuw ons.

Strikt wervingsproces

Een van de directeuren bij Fuji Oil Europe kende QTC Recruitment van een eerdere samenwerking. QTC Recruitment werd daarom gekozen om de zoektocht naar een algemeen directeur uit te voeren. In eerste instantie werd een duidelijk en strikt wervingsproces opgezet. Het hele wervingsproces werd overgenomen door hen, van interne en externe screening van kandidaten tot interne sollicitatiegesprekken.

Out of the box

Vanaf dat moment ging het snel. Na een uitgebreide screening werd een selectie van top-specialisten opgesteld. Bij de selectie van de vijf beste kandidaten bleek de perfecte match te zitten. Deze perfecte match kwam uit een branche die wij in eerste instantie niet overwogen hadden, maar QTC Recruitment hielp ons ‘out of the box’ te denken. Binnen twee maanden vanaf de start van het proces hadden we de nieuwe Algemeen directeur gevonden.

Juiste beslissing

Dat we de juiste beslissing hadden genomen werd al snel duidelijk. Binnen de twee maanden die daarop volgde ging de nieuwe Algemeen Directeur aan de slag. Hij zette een strategisch plan uit voor de komende vijf jaar en investeerde zelfs in een fabriek die Fuji Oil Europe van tevoren niet van plan was te doen.

Positieve indruk

Daarnaast werd het wervingsproces dat door QTC Recruitment is uitgevoerd, gebruikt als basis voor de (externe) zoektochten naar hogere functies in Europa. Vanaf de eerste ontmoeting maakte QTC Recruitment een positieve indruk en ondersteunde ons bij elke stap van het wervingsproces om ervoor te zorgen dat we de ideale professional vonden.

Dankbaar

Wij hadden geen ervaring met het extern werven van een leidinggevende functie en zijn dan ook enorm dankbaar voor het advies dat QTC Recruitment ons gaf”, concludeert Liz. “We hadden een fijne feedbacksessie waarbij ervaringen uitgewisseld werden, wij inzichten kregen in zowel het wervingsproces als het creëren van een ‘win-win’ voor alle betrokkenen. Wij kijken ernaar uit om in de toekomst opnieuw met QTC Recruitment samen te werken.”