Visual header image

DE KLANTERVARING VAN PIE MEDICAL IMAGING

“QTC Recruitment ontdekt op een creatieve manier raakvlakken”

Deel dit

“De hele organisatie werkte al langer samen met QTC Recruitment. Daar is iedereen heel tevreden over. Vandaar dat we deze lijn hebben doorgetrokken naar Sales en Product Management.” Bert Stoffer, Head of Global Sales & Marketing bij Pie Medical Imaging was op zoek naar een nieuwe Sales Manager EMEA. Hij vertelt over hoe QTC Recruitment deze uitdaging met gemak is aangegaan.

Speld in een hooiberg

‘’Toen ik van Sales Manager EMEA gepromoveerd werd tot Head of Global Sales & Marketing mocht ik meteen op zoek naar een nieuwe collega voor mijn oude rol. Dit is een uitdagende rol, we zochten namelijk iemand met internationale sales ervaring én kennis van medical devices op het gebied van cardiovascular imaging. Je zou kunnen zeggen, op zoek naar een speld in een hooiberg. Daarom vroeg ik hulp aan QTC Recruitment.

Doortastend

QTC Recruitment pakte deze uitdaging goed aan. Op een creatieve manier komen er altijd raakvlakken met het gestelde profiel. Ze zijn in staat van gebaande paden af te wijken. Bijvoorbeeld, wanneer een kandidaat misschien niet per se internationale ervaring heeft maar wél sociaal en ondernemend is, past dit misschien goed. Dit weten zij goed te ontdekken door hun doortastendheid.

Kennis van de organisatie

Door de langere samenwerking met Pie Medical Imaging heeft QTC Recruitment kennis van de mentaliteit van de organisatie. Daarnaast kennen ze mij als persoon en het team en dat nemen ze mee bij de beoordeling van kandidaten. Ze namen dan ook als eerste mee of iemand binnen het team past. Dat ze dit onderscheid al kunnen maken is enorm fijn. Daarbij kijken ze ook naar de soft skills van kandidaten.

Drie geschikte kandidaten

Er kwamen drie geschikte kandidaten uit de software of medical devices industrie op een eerste gesprek. Deze hadden allen eigenschappen waardoor het een goede match was met de organisatie. Uiteindelijk zijn we doorgegaan met de kandidaat waarmee we de beste klik hadden. Toen het op de onderhandelingen aankwam waren er geen verassingen voor de kandidaat. QTC Recruitment weet inmiddels wat we kunnen bieden als organisatie en dit geven zij ook goed door aan de kandidaten.

Fijne samenwerking

De samenwerking tussen de manager en de consultant van het medical devices team bij QTC Recruitment was erg fijn. De manager gaf goed aan wat er ging gebeuren en wanneer de consultant contact met ons zou opnemen. Daarnaast zijn ze erg benaderbaar en transparant. De laagdrempeligheid van even een whatsapp bericht naar elkaar sturen werkt voor ons erg fijn.”

Klik hier voor jouw oplossingen