Visual header image

DE KLANTERVARING VAN REMIA

"Kennis van de arbeidsmarkt en korte lijntjes, dat is kwaliteit’’

Deel dit

NEEM CONTACT OP

Meer weten over deze klantervaring of hoe ik jou kan helpen?

“Nieuwe mensen in een organisatie brengen altijd nieuwe perspectieven met zich mee. Dit was ook bij ons het geval toen een nieuwe COO zich bij ons voegde. Hij zag de mogelijkheid om onze HSE-verantwoordelijkheden te centraliseren voor meer efficiëntie. Het vinden van geschikte kandidaten bleek een uitdaging," deelt Barbara Kint, Interim Recruiter bij Remia C.V., terwijl ze vertelt hoe ze in samenwerking met QTC Recruitment succesvol een HSE-manager vonden.

Meerdere kandidaten

“Binnen onze fabriek hadden wij meerdere HSE-verantwoordelijken over verschillende afdelingen. Om dit te stroomlijnen zette we de rol van HSE Manager uit, wat veel sollicitanten aantrok. Dit bestond uit twee groepen kandidaten: recent afgestudeerde kandidaten met nog niet de juiste ervaring en kandidaten met uitgebreide veiligheidsachtergronden, zoals die uit de brandweer. Net niet de juiste match met wat nodig was voor de functie.

Sparringsessie

Meerdere recruitmentbureaus hadden mij inmiddels benaderd om deze rol te vullen. Omdat de HR Manager en ik in het verleden al eens positief contact hadden gehad met consultants van QTC Recruitment, besloten we hen weer te benaderen. We zetten een sparringsessie op met de twee consultants van QTC Recruitment, onze COO en ikzelf. Dit legde de basis voor de consultant om op zoek te gaan naar de perfecte match.

Waardevolle informatie

De consultant kwam al snel bij me terug met informatie die hij uit de markt haalde. Dit was ook mijn verwachting van een gespecialiseerde recruitment organisatie. Gezien de competitieve arbeidsmarkt konden we hierdoor proactief handelen. Zo had hij meerdere kandidaten gesproken en wist goed de plussen en minnen aan te geven per kandidaat. Daarnaast wist hij goed te ontdekken wat de verwachtingen waren op het gebied van bijvoorbeeld salaris. Dankzij deze waardevolle informatie konden we onze verwachtingen en die van de kandidaten effectiever afstemmen.

Meteen een klik

Er kwamen meerdere kandidaten op gesprek die de consultant bij ons aanleverde. Toen onze, uiteindelijke match, op eerste gesprek kwam met de fabrieksleider saus en met mijzelf was er meteen een klik. Niet alleen qua skills set en ervaring maar op persoonlijk vlak hadden de fabrieksleider saus en de kandidaat gedeelde hobby’s. Er volgde een persoonlijk assessment en een tweede gesprek met de COO en mij. Dit werd gevold door een rondleiding en een kennismaking met de fabrieksleider margarine. Ook bij het laatste gesprek met de Directeur zat ik erbij. Iedereen was on board.

Dat is kwaliteit

Wat voor mij QTC Recruitment onderscheidt van andere recruitmentbureaus, was echt de consultant en zijn kwaliteiten om goed contact te onderhouden met zowel de kandidaat als met ons, de opdrachtgever. Hij wist precies hoe kandidaten in het proces stonden en kon daardoor goed schakelen. Dat hij daarbij de lijntjes kort hield met beide partijen was heel fijn. Tel zijn kennis van de arbeidsmarkt daarbij op: dat is kwaliteit.”

Klik hier voor jouw oplossing