Visual header image

MACEO'S ERVARING

“Ontdek recruitment in je eigen tempo”

Consultant profile image

NEEM CONTACT OP

Meer weten over mijn verhaal of hoe ik jou kan helpen?

“Ontdek recruitment in je eigen tempo”

Maceo is in september 2022 gestart als Associate binnen het Food (Science) team. Hij vertelt meer over hoe hij bij QTC Recruitment aan de slag is gegaan en de impact die hij maakt als recruiter.

Open voor een nieuwe uitdaging

‘Ik werkte bijna tien jaar op Schiphol Airport, waar ik doorgroeide tot Supervisor in de beveiliging. Na al die jaren voelde ik dat ik toe was aan de volgende uitdaging. Hoewel ik niet zeker wist wat mijn volgende stap zou zijn, wist ik wel dat ik graag met mensen wilde werken. Een oude vriendin van mij werkte al bij QTC Recruitment en was enthousiast over de organisatie en haar werk. Ik besloot om dieper onderzoek te doen naar de organisatie. Na het bekijken van de website en het lezen over de Life Sciences industrie waarin QTC Recruitment actief is, besloot ik te bellen om kennis te maken. Ik bezocht het kantoor en vond de sfeer en het gesprek met de Corporate Recruiter heel fijn, dus ging ik verder met het sollicitatieproces. Het heeft uiteindelijk geleid tot mijn huidige functie als Associate binnen het Food (Science) team.

Open mind

Omdat ik niet wist wat recruitment precies inhoudt, ging ik er met een open mind in. Toen ik bij QTC Recruitment kwam werken, merkte ik al snel welke impact je kunt maken, zowel voor professionals als voor organisaties. Professionals écht blij maken met hun volgende stap zodat ze mij doorverwijzen naar andere professionals laat zien dat je impact kunt hebben op iemands (werk)leven. Als het gaat om de organisaties waar ik voor werk, kun je ook daar het verschil maken. Het geeft voldoening als een professional en een organisatie voor mij kiezen als het gaat om recruitment. Er zijn nogal wat recruiters en wervingsorganisaties. Als ze ervoor kiezen om met mij en QTC Recruitment samen te werken, betekent dit dat we service van wereldklasse leveren.

Mijn eigen business opbouwen

Werken aan complexe projecten terwijl ik mijn eigen business opbouw, is wat mijn werk spannend en nooit saai maakt. Voor Balchem, een wereldleider op het gebied van cholineproductie en inkapselingstechnologie, die ingrediënten levert voor voedsel, gezondheid en diervoeding, kreeg ik de kans om op zoek te gaan naar een Franse Sales Manager om hun activiteiten in Frankrijk uit te breiden. Door aan zo’n complexe functie voor een internationale klant te werken, kreeg ik de kans om mijn netwerk uit te breiden naar Frankrijk. Het internationale karakter van mijn werkzaamheden maakt het voor mij echt interessant. Ik ben er dan ook trots op dat ik de juiste match heb kunnen maken. Dit heeft Balchem in staat gesteld hun uitbreidingsplannen te realiseren.

De begeleiding die ik nodig heb

Als het gaat om ontwikkeling binnen QTC Recruitment ben ik zeer tevreden. QTC Recruitment staat open om mee te denken over jouw gewenste toekomst. Als je begint als Associate, kun je doorgroeien naar de rol van Consultant of Principal Associate. Als Consultant ben je meer gefocust op Business Development en het aangaan van nieuwe partnerschappen. Als je naar de Principal Associate-kant gaat, zul je meer betrokken zijn bij kandidaten. Mijn gewenste toekomstige rol zou de consultancy kant zijn. Contact met multinationals, en je accounts opbouwen, dat vind ik erg uitdagend. Ik heb dit binnen de organisatie besproken en ze steunen me enorm, ik krijg alle begeleiding die ik nodig heb om deze stap te maken. Daarnaast kun je via de QTC Academy diverse interessante modules volgen. Zo volgde ik de modules over timemanagement en het optimaliseren van gesprekstechnieken. Niet alleen op professioneel vlak kun je hiervan leren maar ook op persoonlijk vlak.

Wanneer je erover nadenkt om de stap naar recruitment of QTC Recruitment te maken, zou ik zeggen: ga gewoon eens in gesprek met QTC Recruitment. Tijdens een vrijblijvend gesprek ontdek je of recruitment past bij jouw gewenste carrièrepad en persoonlijkheid. Je krijgt bij QTC Recruitment de kans om alle facetten van recruitment te leren. En dit in je eigen tempo.’