Daniel Donker

Partner | Biotechnology & Pharmaceuticals

“Mijn jarenlange ervaring in de markt helpt mij om goed te beoordelen hoe een goede kandidaat eruitziet en welke gedragskenmerken daarbij komen kijken.”

Na mijn actieve voetbalcarrière ben ik in 2009 afgestudeerd aan de Johan Cruyff University en begon ik in een business development-rol voor een IT-bedrijf. In 2013 kwam ik voor het eerst in aanraking met Life Sciences recruitment, specifiek in de Biotech-markt in de Benelux. Na onderdeel te zijn geweest van een succesvolle startup, wilde ik graag internationale ervaring opdoen en heb ik in Londen bij een Biotech recruitmentorganisatie de Benelux-markt opgezet. Daarnaast heb ik deelgenomen aan diverse internationale projecten. Door enkele zeer interessante ervaringen binnen HR, interne werving en IT-recruitment, is de cirkel rond en richt ik mij binnen QTC Recruitment volledig op de Europese Biotech-markt.

Echte impact

Het mooie van recruitment en met name Life Sciences recruitment is voor mij om ervoor te zorgen dat op cruciale posities binnen een organisatie de juiste mensen terechtkomen. Het is fantastisch om te zien dat ‘jouw kandidaten’ echt impact hebben en helpen om Biotech-bedrijven naar de volgende fase in hun ontwikkeling te brengen. Daardoor komen medische oplossingen zo snel mogelijk bij de hulpbehoevenden terecht en worden levens gered.

Door mijn ervaringen bij verschillende recruitmentorganisaties op het gebied van interne werving heb ik nu bewust gekozen voor QTC Recruitment, met name vanwege ons servicemodel. Er is een absolute focus op het leveren van kwaliteit in combinatie met een hoge efficiëntie. Als je als consultant lang in een markt werkt en een goede niche-focus hebt, kun je snel van meerwaarde zijn voor je klanten en kandidaten.

Strategische partner

Ik vind dat onze focus op nichesegmenten zeer belangrijk is omdat je daardoor goed weet wat er in de markt speelt. Hierdoor begrijp je de situatie van organisaties en kandidaten. Dit stelt je in staat snel te schakelen en proactief mee te denken. Zo kun je echt een strategische partner zijn voor organisaties met betrekking tot misschien wel één van hun belangrijkste agendapunten: het aannemen van het juiste talent om de organisatie verder te brengen.

Alle kernwaarden van QTC Recruitment spreken mij aan en zijn belangrijk voor mij. Persoonlijk denk ik dat ik mij kan onderscheiden door ‘op te treden als partner’ in combinatie met een hoog energieniveau. Mijn jarenlange ervaring in de markt helpt mij om goed in te schatten hoe een geschikte professional eruitziet in de huidige markt en welke gedragskenmerken daarbij komen kijken. Daarnaast helpt die ervaring mij om mijn marktkennis te ontwikkelen. Hierdoor kan ik snel, efficiënt en proactief communiceren met organisaties.

Consultant profile image