Visual header image

DE KANDIDAATERVARING VAN IFRAH

“Recruitment vice versa”

Deel dit

NEEM CONTACT OP

Meer weten over deze klantervaring of hoe ik jou kan helpen?

Na het afronden van een vierjarig project was Ifrah op zoek naar haar volgende uitdaging. Een prettig wervingsproces en een persoonlijke klik met QTC Recruitment resulteerde in een nieuwe baan voor haar als Clinical Team Lead bij een Contract Research Organisation (CRO). Ifrah deelt haar ervaring van haar ‘reis’.

Geen kans

“Toen ik de omslag ‘open to work’ op mijn profielfoto op LinkedIn zette, begonnen veel recruiters mij te benaderen. Een van deze recruiters was een consultant van QTC Recruitment. Ik had de vacature die hij mij voorlegde al gezien. Ik dacht dat ik geen kans zou maken om deze baan te krijgen, aangezien [ik dacht] dat ze op zoek waren naar een Nederlandstalige professional. En hoewel ik een beetje Nederlands spreek, zou ik mezelf niet op het niveau van een Nederlandssprekende professional beschouwen. Omdat zijn bericht een personal touch had, was ik nieuwsgierig en stond ik open voor een gesprek.

Cool en begripvol

De consulent heeft eerst een paar keer geprobeerd mij te bellen. Tegen de tijd dat hij me te pakken had, dacht ik dat hij waarschijnlijk geïrriteerd zou zijn. Verrassend genoeg was hij echt cool en begripvol. Het eerste deel van het gesprek ging niet eens over de baan. Het ging over wat ik zocht en hoe ik mijn achtergrond zou omschrijven. Na een tijdje hebben we een switch gemaakt om over de organisatie en de cultuur te praten. Niet zozeer over de eisen die ze stelden, maar meer over de communicatie met het management en hoe ze investeren in de ontwikkeling van hun medewerkers op de lange termijn.

Optimistisch en zelfverzekerd

Na zijn telefoontje voelde ik me heel optimistisch en enthousiast. Door mij veel vragen te stellen en de organisatie te beschrijven zoals hij dat deed, wist ik dat ik goed zou passen. Het gaf me vertrouwen, wetende dat ik in goede handen was. Je kon zien dat hij de branche vrij goed kende en bekend was met de voorwaarden en processen in de branche.

Ready to go

Na ons gesprek stuurde hij mijn cv naar de organisatie en volgden twee sollicitatiegesprekken. Voorafgaand aan deze gesprekken belde de adviseur mij op om het een en ander door te praten. Dit heeft me veel geholpen. Ik beschouwde dit als min of meer om ‘mijn interviews te oefenen’. Hij gaf me nog wat laatste tips terwijl ik de gelegenheid kreeg om de vragen te stellen die ik heb. Hij stuurde me zelfs de LinkedIn-profielen van de personen met wie ik het interview zou hebben. Dit heeft me echt geholpen om mijn zenuwen te kalmeren en me meer op mijn gemak te voelen.

Persoonlijke benadering

Toen het op het aanbod aankwam, heb ik de adviseur gebeld om hem te informeren en het een en ander door te nemen. Aangezien ik uit Groot-Brittannië kom, kan het in Nederland anders gaan. Ik wilde dus een aantal zaken controleren. Hij hielp me hier graag mee. Wat ik het meest waardeerde aan dit wervingsproces, was dat de consultant deze persoonlijke benadering had. Andere recruiters waren niet echt geïnteresseerd in wat ik zocht, ze probeerden gewoon de baan bij mij te passen in plaats van andersom."

Vind jouw baan hier