Visual header image

DE KANDIDAATERVARING VAN MARK

“Waardevol was de expertise en het goede intuïtieve gevoel”

Deel dit

Mark, kandidaat voor de functie Senior Commercial Excellence Process Owner bij een internationale Medical Devices organisatie, blikt terug op zijn sollicitatieproces met QTC Recruitment.

Geen logische speler

“Mijn zoektocht naar een andere baan begon online, waarbij ik niet op functie, maar op specifieke sleutelwoorden en karakteristieken van een functie heb gezocht. Per toeval kwam ik terecht bij een openstaande vacature voor de functie Senior Commercial Excellence Process Owner. De functie stond op de website van QTC Recruitment en dat is ook waar het eerste contact is ontstaan. Het was dus puur toeval dat ik hier terecht ben gekomen. Voor deze functie werd iemand met ervaring binnen de Healthcare gezocht. Die ervaring heb ik niet en ik was ook niet op zoek naar een functie binnen de Healthcare. QTC Recruitment was dus geen logische speler voor mij omdat ik geen logische kandidaat was voor deze functie.”

Niets bleek minder waar

Mark vervolgt: “Na een kort gesprek volgde een uitgebreider gesprek waarin we het één en ander geïnventariseerd hebben. Van daaruit zijn er vervolgafspraken gemaakt met de organisatie. Dit was eigenlijk één fase die bestond uit twee online interviews bij de organisatie in de regio en aansluitend de week erop een face-to-face interview. Dit alles resulteerde dat ik de uitdaging graag aan wilde gaan bij deze organisatie en zij met mij. Na de eerste maand kon ik al zeggen dat de functie en de organisatie mij enorm goed waren bevallen. De eerste indruk bevestigde dat het een prachtige organisatie was om bij te werken en binnen een branche die nieuw, maar wel heel interessant voor mij is. Een hele professionele organisatie die nog veel stappen te maken heeft.”

Zoekend in samenwerking

Over de samenwerking tussen Mark en QTC Recruitment vertelt Mark: “Daar waar ik bij andere bureaus terecht kwam in een administratief proces, was dat bij QTC Recruitment heel anders. Er was snel contact gelegd en er werd snel inhoudelijk gesproken over de functie. Ik kreeg gelijk de indruk dat zij duidelijk voor ogen had wat de organisatie zocht in een kandidaat voor deze functie, alsof zij zelf onderdeel waren van de organisatie. Met deze doortastendheid wisten zij snel vast te stellen of ik als professional interessant was. Ik kende de organisatie niet, maar door het inhoudelijke verhaal kreeg ik er wel direct een goed gevoel bij!”

Verstand van zaken

Mark sluit af: “Wat voor mij het meest waardevol was uit de samenwerking met QTC Recruitment was de openheid, het verstand van zaken, het goed aanvoelen en inschatten wat de opdrachtgever zocht en daar transparant in zijn. Tijdens de verschillende contactmomenten, ook als er een wachtmoment tussendoor was, vroeg QTC Recruitment hoe het met mij ging. Dit heb ik als erg prettig ervaren. Met name het transparant zijn en de belangenbehartiging. Niet alleen van de werkgever maar ook de professional, dat vond ik heel waardevol. Zo worden teleurstellingen voorkomen voor beide partijen en ontstaat de beste match.”

Vind jouw baan hier