Visual header image

DE KANDIDAATERVARING VAN MATHIEU

“Ik ben nu helemaal klaar voor de start van mijn carrière”

Deel dit

Hoewel hij niet actief op zoek was naar een baan, beschrijft Mathieu de Vischer, een nieuwe, frisse professional in de Life Sciences industrie, hoe QTC Recruitment hem heeft geholpen aan een baan als Legal and Finance Administrator bij een onderzoeksinstituut.

Veel berichten op LinkedIn

“Ik was net afgestudeerd in Handelswetenschappen en Vermogensbeheer. Ik besloot verder te studeren door naar Frankrijk te gaan voor een taalstudie. Ik werd door verschillende recruiters benaderd door veel berichten op LinkedIn voor vacatures bij banken. Door mijn diploma Vermogensbeheer zou een baan in de financiële sector een logische stap kunnen zijn.

Getriggerd door de vacature

Toen de consultant van QTC Recruitment mij via LinkedIn benaderde werd ik in eerste instantie getriggerd door de persoonlijke benadering, daarnaast leek de vacature goed te matchen met mijn achtergrond. De functie bevatte niet alleen een financieel aspect, maar ook een juridisch aspect. Bovendien was de organisatie een bekend onderzoeksinstituut. Daarom besloot ik op het bericht van de consultant in te gaan. Een eerste kennismaking via de telefoon volgde snel.

Bal begon te rollen

Omdat de consultant van QTC Recruitment mij tijdens dit eerste telefoongesprek veel interessante achtergrondinformatie kon vertellen, besloot ik verder in het recruitmentproces te gaan. Toen kwam ik in contact met de CFO van de organisatie. En zo ging het ‘balletje rollen’. Aangezien ik net aan mijn professionele carrière begon, had ik niet veel ervaring met solliciteren. Gelukkig was de consultant er om me te helpen.

Klaar voor de toekomst

Zo heeft de consultant van QTC Recruitment mij tussen de gesprekken en het assessment door gecoacht door de gesprekken te ‘oefenen’. Daarnaast checkte ze na elk interview ook even bij mij om te kijken hoe ik het gesprek had ervaren en om mij feedback te geven. Het coachen en oefenen voorafgaand aan de sollicitatiegesprekken was voor mij een prima manier om kennis te maken met de arbeidsmarkt en de Life Science industrie. Door met QTC Recruitment het wervingsproces in te gaan, geloof ik dat ik nu volledig voorbereid ben op andere sollicitatiegesprekken in de toekomst!”

Vind jouw baan hier